23 ноември 2008

Бойко Борисов и "Зимата пак ни изненада"

Всяка година зимата изненадва неприятно Бойко Борисов. Идва, без той да е дал съгласие. Не си отива, когато той иска. Вижте и сега какво се е получило...
"Дневник" казва:
"Всички улици са изчистени до асфалт, обяви на извънредна пресконференция днес столичният кмет Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус"."

В същата статия пише обаче и:

"Борисов се ангажира до ранния следобед да бъдат почистени от сняг всички улици и булеварди с масов градски транспорт и от обществено значение. Заради
очакваното рязко застудяване тази нощ щели да бъдат опесъчени всички основни улици и булеварди. Ще се опесъчават и местата на спирките на градския транспорт. В късния следобед снегорини ще почистват и вътрешнокварталните улици, които са близо до булевардите, добави той."


А "Труд" е по-категоричен:
Гневни софиянци цял предиобед се чудеха къде са снегорините по улиците на София. “Привет от непочистена “Дружба”? Къде е техниката на общината? Нищо не се чисти! Айде да се размърдат!”, писа столичанин от адрес starqueen@abv.bg до агенция “Фокус”.
Репортер на “Труд” пък видя, че до 12 ч в жк “Дружба” 2 нямаше градски транспорт, а подходът към “Цариградско шосе” беше запушен от автобуси и камиони. Заседнал автомобил затапи бул. “Шипченски проход” на изкачването от хотела на ЦСКА към завод “Електроника”.
Блокиран бе и бул. “Александър Малинов” към жк “Младост”. “Добър ден, пиша от “Младост” 3! В новините пише, че имало снегорини! КЪДЕ? В “Младост” нищо не е почистено, колите буксуват и не могат да излезнат на ул. “Д-р Атанас Москов”. Третирали със смеси? ДА БЕ ДА:)”, уведоми “Фокус” Димитър Жерабски.
И в западните райони положението не бе различно. От “Княжево” през “Красна поляна” до “Орландовци” пътуването с кола на репортер на “Труд” отне час и половина. Никъде не бе изчистено. До 12 ч минаващите на голямото кръстовище пред гара Подуяне коли газеха в девствен сняг. На някои по-миниатюрни возила гумите не се виждаха от снежната бяла покривка. Същото беше и в близките улици на кв. “Редута”, предаде друг наш репортер. “Искам само да ви кажа - 40-50 минути карах в центъра, НИТО един снегорин не видях. Това за мен не е нормално. Не желая да се наричам българин... Само за информация - по “Цариградско” на изкачването преди “Плиска” почти всички започват да буксуват и са дотам”, писа и Михаил Бакърджиев, възмутен от неуредиците по столичните улици вчера в ранния следобед.

Да не говорим за това, че използването на сол, сгур и пясък, както каза един общински съветник по БНР току-що по новините в 14 часа, е с трагични последици за екологията.

Какво разбираме от това?
1. Че София е почистена само в главата на Бойко Борисов.
2. Че той е готов да лъже, защото разчита, че хората ще повярват на медиите, а не на очите си. Или на статистиката (135 леки и 2 тежки катастрофи станаха в столицата след снега до 17 часа вчера.)
3. Че ако улиците са почистени "до асфалт" сутринта, когато Бойко дава пресконференцията, тогава как до ранния следобяд ще се почистят всички улици с градски транспорт, пък до късния - и по-малките?
4. Че столичният кмет живее в един несправедлив свят. Дори и да стане премиер, за снега сигурно ще му е виновен Господ, затова че вали през зимата, а не през лятото, когато би се стопил от високата температура.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).