22 ноември 2008

Бойко Борисов и "Хералд трибюн"

Вестник "Стандарт" от днес:
България е първа по корупция и бедност, разкри пред млади политици от Балканите столичният кмет Бойко Борисов днес. Той отговаряше на въпроси на младежи от Хърватия, Албания, Македония и Сърбия и им разказа как от бюджетния излишък София не е взела и стотинка. Борисов отново не пропусна да нахока премиера Сергей Станишев и обвини тройната коалиция, че краде европейските пари на квотен принцип, както и че не се грижи за проблемите на столицата. Кметът уточни, че заради некадърното управление сме били изгубили 192 млн. евро от европейските пари. Кметът размаха и пред международната младежка аудитория скандалния брой на "Хералд трибюн", в който българският премиер е на снимка на първа страница с бизнесмена Марио Николов.
Защо сме на такъв хал ли, защото премиерът и Марио Николов ядат гъши дроб, натърти Борисов. Лидерът на ГЕРБ разказа и за времето, когато арестувал сръбсик и албански престъпници и попита какво става с Матанич. От присъстващите младежи пък му благодариха, че именно той го бил арестувал в София. Бойко Борисов коменитара пред аудиторията и предтоящия в събота и неделя конгрес на БСП, както и оправдателната присъда на Румен Петков с думите: Не коментирам решение на съда, а не съм доволен от Станишев, че е сменил само Петков, нищо повече. За радост обаче от 20 години тия техни конгреси не ме интересуват. Едно време колко задължения имахме около тия неща, а те сега съвсем пощуряха с тоя конгрес, допълни се Борисов.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че вече май е ясно кой стои зад публикацията в "Хералд трибюн" - иначе защо ще я носи със себе си вече близо месец?
2. Че Бойко Борисов е готов да очерни държавата навсякъде - така, както го е сторил пред "Хералд трибюн" - стига да се докопа до властта.
3. Че продължава да лъже за парите на София, след като вече и малките деца знаят, че не е успял да инвестира 120 млн. лева, дадени му допълнително от Станишев за 2007 г.
4. Че в стремежа си за власт става все по-голям популист и дрънкало.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).