15 ноември 2008

Бойко Борисов и Юрген Рот

Поредният гаф на кмета, от "mediapool.bg":
Столичната община забърка Юрген Рот в гигантска манипулация
Немският журналист опроверга приписвани му хвалби за Борисов
Германският разследващ журналист Юрген Рот, нашумял у нас с книгата си “Новите български демони”, бе забъркан в гигантска манипулация, часове преди да си замине от България и на практика лишен от възможността да се защити.
В петък следобед от пресцентъра на Столичната община бе разпространено съобщение, според което след среща със столичния кмет Бойко Борисов, Юрген Рот не само е ревизирал изцяло позицията си за него и съмнителното му минало, но и е напуснал кметството като негов политически привърженик.
Според съобщението двамата са обсъдили "последната книга на Юрген Рот, политическите процеси в България, както и борбата с корупцията и организираната престъпност.”
...

В съобщението от общината обаче става ясно, че след петъчната среща Юрген Рот “коренно” е преобърнал оценката си не само за Борисов, но и за ролята му в борбата с организираната престъпност в България.
На Юрген Рот са приписани следните думи:“Разговорът беше открит и сърдечен и аз съм изключително доволен от него. От кмета на София научих много ценни неща, нова информация, която ще ми е полезна в моята работа.”
“Ролята на Бойко Борисов в борбата с организираната престъпност по времето, когато беше главен секретар на МВР, е много по-голяма, отколкото аз предполагах, свършил е много повече неща, отколкото си мислех”, продължава “цитатът”.
Така се стига до основното послание: “Той (Борисов - бел.ред.) и партията му желаят да продължат тази борба с корупцията и организираната престъпност и от днес аз съм негов поддръжник. Ако имах възможност, щях да гласувам за партията, на която г-н Борисов е лидер”, заявява Юрген Рот след срещата си с кмета на София, според съобщението от общината.
То завършва с твърдението, че “в следващото издание на книгата си писателят ще редактира главата, отнасяща се до Борисов, както и че ще добави получената днес нова информация.”
Потърсен от сътрудника на Mediapool в Берлин Милен Радев, Юрген Рот, който бе на път за софийското летище, изрази изумлението си от съобщението на общината, като каза, че то не отговаря нито на съдържанието на проведения разговор, нито на неговите думи след края на срещата.
“По време на тридневното си посещение в България се сблъсках с похвати, каквито едва ли има в друга европейска държава, но последното засенчва всичко”, каза той.
“В тази си форма съобщението е абсурдно и предава недопустимо произволно оценката ми за проведената среща”, заяви Рот.
“Приписаните ми думи не отговарят на стила ми, с който характеризирам партии и личности в други страни”, продължи той и допълни, че не е негова работа да призовава да се гласува за една или друга партия.
“Истина е, че когато Борисов ми разказа за трагичната история на своите баба и дядо, които са били репресирани, по човешки разбрах неговата позиция към БСП. Действително Борисов ми даде информация за борбата с организираната престъпност, която аз ще имам предвид, когато пиша следващите си книги”, добави той.

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко Борисов явно мисли Юрген Рот е някой български журналист?
2. Че Юрген Рот също се подвежда по легендите на Бойко за тежкото му детство, в което му разрешили да бъде само пожарникар, но за сметка на това командир на батальон по време на "възродителния процес".
3. Че за Бойко Борисов няма граници на манипулациите на общественото мнение?

5 коментара:

Анонимен каза...

Този блог, изглежда сигурно, е направен с цел рекет срещу Бойко Борисов.
Не вървой, обаче.

Анонимен каза...

Анонимни!
Какъв рекет е това да се описва какви ги върши Борисов? Той сам себе си ли рекетира??

Анонимен каза...

Кой е този Юрген Рот? Кого представлява? Издание, тв, агенция? Идва някакъв цървул от някъде си, изсипва сто цистерни помии върху България и всички наши блюдолизци се втурват да го цитират, издават, преиздават, да му правят пресконференции. Хиляда неточни, фалшиви или измислени неща. Ами така са ми казала хората, мрънка Рот. Ами като са ти го казали, ти що не го провери, бе синковец? Ако ти бяха казали да скочиш от Японския, що не скочи? Така, че е тъпо да се публикуват тук рояк цитати от някакъв световнонеизвестен кретен.

Анонимен каза...

Юрген Рот е най-обикновен немски журналист. Такива най-обикновени български журналисти вече почти няма, особено след опита за убийство над Огнян Стефанов.
И Огнян бе световно неизвестен, но сега вече го знае цял свят - поради причини добре известни...

Анонимен каза...

Кого представлява, рекох, този Рот? Кой му плаща издаването на книгите и преводите у нас? Въпросът е не мой, а на червеният другар и пръв приятел на ватмана Станишев, съответно-пръв враг на Бойко-Румен Петков Галев. Стефанов представляваше свое електронно издание. Кого представлява Рот? А ако и той пише в стила на Стефанов, че Първанов е хванал трипер от малолетна, ясно е колко може да му се вярва. Това нещо май на Клеър Стърлинг отива, дето написа, че Сергей Антонов е гръмнал папата.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).