22 септември 2008

Бойко Борисов и експертите от САЩ и Европа

Вчера Бойко Борисов заяви по БНР:

Бойко Борисов: Аз смея да твърдя, че особено в икономически, във финансовия екип, в земеделието, в екологията, аз имам уверението на Европейската народна партия и на знакови фигури в това ръководство, че ще ни бъдат предоставени достатъчно и необходимия брой експерти, които да ни съветват, да ни помагат. А и мисля, че има достатъчно българи, които могат да се справят с реалната ситуация.
Водещ: На Европейската народна партия разчитате като решаване на проблема с кадрите?
Бойко Борисов: На нас, на първо място. И второ, експерти и съветници от Европа, от страни, които са доказали, че могат и знаят как да развиват своите икономики.
Водещ: Но как това ще стане практически?
Бойко Борисов: Много лесно.
Водещ: Не разбирам, може ли да го разкажете.
Бойко Борисов: Ами, ако ГЕРБ спечели властта, всяко едно министерство ще има необходимия брой експерти и съветници, които да подпомагат неговата дейност. А дотогава икономическата програма, финансовата програма, ние сме я дали на водещите експерти в Европа, в Израел, в САЩ, които да я разгледат и съответно да направим необходимите промени.
Водещ: Тоест ще внесете чужди експерти, които да работят в нашите министерства?
Бойко Борисов: Да, и не виждам нищо лошо в това, при положение, че ние сме просто част от европейската общност.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че икономическата програма на Бойко Борисов се разглежда в Израел, САЩ и Европа. Малко неясно е коя точно Европа? Къде в Европа? Че самият Бойко Борисов ще се опита да съчетае демократическият социализъм на Европа с консерватизма на САЩ и особената политика на Израел. България какво - под обсадата на арабите ли е вече?
2. Че и той като Симеон ще внася чужди експерти. Вероятно ще приватизират АЕЦ "Козлодуй", защото друго не остана.
3. Че и той ще ни оправи.

1 коментар:

Ahmed Tahirov каза...

И той ще ни оправи ;) :D

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).