06 август 2008

Бойко Борисов и жаждата му за властта

Партия ГЕРБ е публикувала едно творение на титаничната мисъл, което може да се роди само с помощта на мозъка на Бойко Борисов. Вижте избрани откъси:
"Опитите да се внуши, че ПП ГЕРБ има амбиции, които "застрашават българската конституционна система", е позната теза на идеолозите на старите партии, и опитващите се спасително да намерят основания за тяхното съществуване. Днес те се развиват, не по отношение действията на управляващите и вкопчването им във властта, а към конституционните познания на ГЕРБ. Ние сме партия, регистрирана законно, работеща стриктно по законите и Конституцията на страната, и с прозрачен, за обществото, вътрешнопартиен живот, политическа дейност и работа в местната власт...
... За това, сме убедени в разбираемата човешка логика, че:
• Когато правителството на страната е загубило доверието на европейските институции и допуснало да се крадат парите на европейските данъкоплатци - то трябва да си подаде оставката.
• Когато министър-председателят отказва да отстрани тези министри, които допуснаха неправомерното управление на обществения и финансов ресурс – той трябва да подаде оставката на цялото правителство
• Когато правителство се оказва в малцинство на желанието на българското общество за ред, честност и морал, и въпреки парламентарното си мнозинство - то трябва да си подаде оставката
• Когато политическите и икономическите интереси, зад управляващите, налагат продължаване агонията на българското общество и поставят на карта бъдещото му - националноотговорните партии и политици трябва да настояват - правителството да си подаде оставката
• Когато управляващите нямат мъжеството и достойнството сами да поемат отговорността за своите грешки и вреди, нанесли на държавата под предлог, че “опозицията” не предлага решения и алтернативи, трябва да се намери този обществен стимул, който да ги принуди да си подадат оставките.
• Когато политическото инженерство е способно да сътвори такава противоречива коалиция като тройната, в името на европейското членство на страната, то трябва да знае и как да я прекрати, веднага, щом тя започне да го компрометира и да работи повече за себе си, отколкото в обществен интерес.
• Когато няма държавническа воля за обществено приемлив и достоен изход от ситуация, тогава обществото и гражданите трябва да си свършат тази работа сами, и да се откажат от тези управници, като ги принудят да си подадат оставката...
... Естествено днешната ситуация е различна от тази през 1997 г., но той като президент има правото и по Конституция да предприеме подобни действия – консултации с представители на парламентарно представените и извън парламентарно представените партии за оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и след това - съставяне на служебен кабинет и насрочване на предсрочни парламентарни избори.Очевидно е, че въпреки изследванията на общественото мнение, позицията на гражданското общество, неправителствените и браншови организации, сегашното правителство няма да си подаде оставката..."

Какво разбираме от тези словоизлияния?
1. Че на Бойко му пари под краката, за да иска във всяко изречение оставката на правителството.
2. Че щом му пари, значи идва разкриването на някакви далавери, за които можем само да предполагаме какъв негативен ефект биха имали в момента, а сме убедени, че стане ли Бойко премиер, няма и да чуем за тях, защото полицията няма да смее да ги разследва - както не смее да го разследва сега за призивите му да се събори Конституцията.
3. Че на Бойко му се иска - независимо от резултатите от изборите и от факта, че няма условия за предсрочни избори - ама как му се иска! да стане премиер.
4. Че Бойко се самоизживява като изразител на "държавническата воля", каквото и да значи това.
5. Че цитира някакви изследвания (вероятно като тези, за които писахме преди малко?), според които "обществото" искало избори. В действителност ги иска само и единствено Борисов, за да се отърве от мъките на кметството, което му носи само негативи.

И накрая един съвет от нас: г-н Борисов, виждаме, че четете разпечатки от материалите тук. Добре е да се замислите, че дори и да станете премиер, и на това ще му дойде краят. А за еврокомисар не ставате - не знаете дори и един чужд език. Да не говорим, че не само Вие, но и тези, които Ви пишат статиите са неграмотни (вижте анкетата вдясно). Научете се къде се слагат препинателни знаци, например запетая.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).