06 август 2008

Бойко Борисов и манипулирането на гласове

Щом една партия и един човек си позволяват да манипулира гласовете на собствения си сайт, кой знае какво ще стане, ако докопат властта?

За какво става въпрос? На сайта на партия ГЕРБ има анкета, според която на въпроса "Трябва ли да има предсрочни парламентарни избори?" отговорите се разпределят така: "Да" - 61.96%, "Не" - 37.46% и "Не мога да преценя" - 0.58%.
Парадоксалното е, че дори и да гласувате - без значение как - числата не се променят. Това може да се дължи на факта, че са гласували хиляди посетители, но няма как да се установи дали наистина съществува такъв факт, защото никъде не се отбелязват колко са гласувалите - само проценти.
За сравнение - в нашите класации вдясно и по-долу се вижда точно колко са гласували и как са гласували. Няма лъжа, няма измама.

Какво разбираме от тази "класация" на Бойко Борисов?
1. Че очевидно манипулира сайта си.
2. Че след това с тези фалшиви данни отива да си прави PR по медиите, където охотно и с влажен поглед го интервюират журналистки и Николай Бареков.
3. Че щом си позолява да манипулира така анкетата, можем да си представим какво би правил, ако стане премиер.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).