29 май 2008

Бойко Борисов и СОС

Бойко Борисов започна да се оплита в собствените си думи.

Според "Медиапул":
Икономическа полиция е сезирана от прокуратурата да провери дейността на Столична община по балирането и съхранението на боклука в деня, в който кметът Бойко Борисов заяви, че такава проверка вече е извършена. Това става ясно от официално писмо на градския прокурор на София Николай Кокинов до Борисов. То е получено в Столична община на 28 май.
Преди две седмици в градския парламент избухна скандал, след като общинският съветник от ДСБ Христо Ангеличин, позовавайки се на официална общинска информация, заяви, че на площадките за балиране са надписвани огромни количества боклук. Това е станало в периода 2006-2007 година. По негови изчисления по тази схема от бюджета на София са източени 10 милиона лева.
Ден след като той отправи публично обвиненията, на 15 май кметът Бойко Борисов заяви, че всичко около балирането е чисто, защото е минала проверки на икономическа полиция.

и пак там:
Столичният общински съвет прие в четвъртък предложението на зам.-кмета по финансите Минко Герджиков за разполагане на заведение до езерото на входа на Южния парк. Градският парламент реши да стартира конкурсна процедура по отдаването на 70 кв.м. за временна постройка в непосредствена близост до изкуствения воден басейн. Към тях ще бъдат добавени други 230 кв.м. за заобикалянето му с масички.

Какво разбираме от тези новини?
1. Че Бойко Борисов продължава далаверите от времето на Софиянски.
2. Че Борисов продължава с непрозрачните договори с близки фирми.
3. Че и Минко Герджиков е в кюпа.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).