06 октомври 2007

Бойко Борисов и думите му

Фундаментално интервю в "Капитал". Вижте отбрани откъси (в bold са нашите бележки), а ако имате време, порадвайте се на видеото на кмета, пушещ пура:

- Какво успяхте да свършите за двегодишния си мандат?
Б.Б.: Всичко, което трябваше да бъде направено, е направено. Много други неща са започнати. Аз изкарах половин мандат с чужд общински съвет. Представете си как би се чувствал като премиер Сергей Станишев без парламентарно мнозинство...
С малка разлика, че кметът печели сам изборите, като не му харесва общинския съвет, защо се кандидатира за кмет преди две години?

Б.Б.:Предишният общински съвет на София е направил 160 заменки. В целия мандат на този общински съвет не знам дали има толкова. Аз съм обжалвал и върнал 28. Някои от тях пак бяха приети, но това, което сме могли да направим, сме го направили. Сега се опитват да кажат, че аз съм човекът, който пази модела "Софиянски", при положение че по никакъв начин не съм свързан с него.
В оригиналното интервю, видео запис, той казвал, че всички обжалвани от него са били приети. Във вестниците пише, че 28 са били заменките само на последното заседание на СОС. И е интересно, че след като знае всичко, не знае колко заменки има по време на неговия мандат.

Б.Б.:Не искаме да лъжем като БСП, че ще увеличим пенсии, заплати и т.н. Ние пуснахме въдицата за плосък данък и те веднага се хванаха.
Всъщност ГЕРБ предвижда заплати над 1000 лв., до 3000 лева в края на някой от мандатите им. Плоският данък се обсъжда в страната от години и се предложи и прие именно от сега управляващата коалиция.

Б.Б.: В София се регистрират между 500 и 1000 автомобила дневно.
500 или 1000? В София живеят 1,2 милиона или 600,000 човека. Същото ли е, доктор Борисов?

Какво разбираме?
1. Че от "Капитал" правят също четки на Борисов. Но че той сам не е разбрал как е попаднал в капана.
2. Че от Бойко Борисов спасение няма. Ако не е мутра, ще е полицай. Ако не е полицай, ще е кмет. Ако не е кмет, ще е премиер.

2 коментара:

Анонимен каза...

http://www.sofiadnes.com/modules.php?m=pages&sid=85







Кмет на София г-н Бойко Борисов

Кмет на
Столична община
г-н Бойко Борисов



Дата и място на раждане: 13 юни 1959 година в гр. Банкя.
Образование:
През 1982 г. се дипломира във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин лейтенант.
Професионална кариера:
1982 г.
Постъпва на работа в Софийско градско управление като коман дир на взвод, а по-късно е командир на рота.
1985 - 1990 г.
Преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност /ВИПОНД/ на МВР. Защитава дисертация по темата "Психо-физическата подготовка на оперативния състав" и му е присъдена н.с. "доктор". През 1990 г. напуска системата на МВР.
1991 г.
Основава фирмата "Ипон-1" ООД, която в момента е сред най-големите охранителни фирми в страната. "Ипон-1" членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията.
От 1978 г.
Активен състезател по карате, притежава VII дан. Дългогодишен треньор на националния отбор по карате, както и международен съдия. ООД
Оказвал е помощ на семействата на загинали служители от органите на ред след напускане на системата на МВР.

1997 г.
Назначен на длъжност главен секретар на МВР с указ №194/2001 г. на Президента на Република България, а със заповед на Министъра на вътрешните работи му е присвоено звание "полковник" от МВР.

С Указ №32/2002г на Президента на Република България от 19 януари 2002 г. с удостоен със звание генерал-майор.

С Указ №227/25.6.2004 г. на Президента на Република България е удостоен със званието генерал-лейтенант.

Постижения и награди:

:: "Обявяване на благодарност" през 1985 г., 1987 г. и 1988 г.;

:: "Почетен знак III степен" - за конкретен съществен принос при изпълнение на служебни задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността, опазването на обществения ред и сигурността в Република България през 2002 г.;

:: "Почетен знак II степен" - за проявен висок професионализъм и обезпечаване сигурността и обществения ред по време на посещението на Президента на Руската федерация Владимир Путин през март 2003 г.;

:: "Огнестрелно оръжие" - за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения от Министъра на вътрешните работи през 2003 г.;

:: "Кръст за полицейски заслуги с червена звезда" от Министъра на вътрешните работи на Кралство Испания за заслуги към испанската полиция - 22.09.2003 година;

:: "Сребърен паметен медал" от председателя Националния организационен комитет за 100-годишнината от установяване на българо- американските отношения, министър Соломон Паси;

:: Почетен медал на френската полиция от името на президента на Франция и от името на министъра на вътрешните работи, вътрешната сигурност и местните свободи;

:: Медал за бойно съдружие от заместник-директора на ФСБ на Русия;

:: Почетен жезъл от генералния директор на полицията на Испания;

:: Сертификат за изключително добра работа и съществен принос в борбата против фалшивото евро - от директора на "Европол" господин Юрген Щорбек през януари 2004 г.;

:: Сертификат от Министерството на вътрешните работи и Генералната дирекция на Турската национална полиция за изключително ценен принос в развитието на двустранните отношения между българската и турската полиция в борбата с организираната престъпност и корупцията;

:: Сертификат за благодарност за изключителен принос в борбата с наркотиците от Службата за борба с наркотиците (ДЕА) към Департамента на правосъдието на САЩ.

По покани на специалните служби е посетил САЩ, Руската федерация, Великобритания, Кралство Испания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Нидерландия - централата на "Европол", Румъния -Специалната работна група по наркотрафика, Гърция и Турция, което спомогна за много доброто взаимодействие в реализирането на съвместни операции по разкриването на престъпления, свързани с трафика на хора и МПС, наркотици, незаконни печатници и разпространители на фалшифицирани парични знаци и кредитни карти, контрабанда и др.
За добрите резултати от съвместните операции и съществения личен принос на ген.-лейтенант Борисов, при реализирането им са изказани благодарности от всички специални служби и "Европол", което допринася за добрия имидж на страната във връзка с присъединяването ни към Европейския съюз и НАТО.

Ген.-лейтенант Б Борисов започна съществена борба с корупцията В МВР за прочистване на "къщичката", с личния си принос успя да мотивира служителите на министерството за сериозен отпор на организираната престъпност, което допринесе съществено за издигане авторитета на институцията и връщане на доверието към полицая в обществото.

След встъпването си в длъжност главният секретар на МВР дарява безвъзмездно месечната си заплата и парите за вещево доволствие на децата на загиналите служители от МВР при изпълнение на служебните си задължения. Съвместно с Н.Пр. Стен Аск, посланик на Кралство Швеция, бяха организирани и проведени под тяхна егида три благотворителни мача в София, Пловдив и Варна, между служители на МВР и Дипломатическия корпус, от който бяха събрани и раздадени 169 хил. лева на децата на загиналите служители, което остави незабравим спомен у децата и грижата за тях. Под негова егида се проведоха три безплатни лагера /летен - гр. Несебър и пролетен - КК Пампорово/. Цялата сума, дарена безвъзмездно на децата от ген.-лейтенант Б. Борисов за периода от 01.09.2001 досега, е в размер над 400 хил. лева.

Анонимен каза...

Ако ще цитирате биографии, може да посочите и тази: http://oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm

Доста е голяма, за да се цитира изцяло, но вижте някои неща:

През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате.

В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - “Противопожарна охрана”. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР.

От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация.

През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).