03 септември 2007

Бойко Борисов и самотата

Ето какво съобщават от Фокус:

Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не вижда заплаха в лицето на кандидата на СДС и ДСБ за кмет на София Мартин Заимов. Пред Агенция “Фокус” генерал Борисов обяви , че негов основен опонент е Бриго Аспарухов.“Основният ми опонент в битката за София е представителят на БСП и по-точно на Румен Овчаров - Бриго Аспарухов”, посочи Борисов. Той подчерта, че с днешната си кандидатура СДС и ДСБ са потъпкали своите принципи. “Днес те влязоха в обединение без да отговорят защо се разделиха навремето. Единствената им цел е да запазят 10-годишното статукво - моделът на разграбване на София”, коментира Борисов. Той посочи, че не може да не се радва на кандидатурата на Заимов, защото по този начин ГЕРБ се легитимирал като единствената дясно-центристка партия у нас. “В личен план това е една отлична възможност за исторически реванш като внук на убит от комунистическия режим, да се изправя срещу внука на героя на Съветския съюз и на НКВД ген. Владимир Заимов и наследника на Първо главно управление на Държавна сигурност ген. Бриго Аспарухов. ”, каза Бойко Борисов.“ГЕРБ сме сами срещу всички, но това е редкият шанс да ги победим наведнъж. На Мартин Заимов в личен план му пожелавам успех и в мое лице ще има опонент, който ще спори единствено и само по темите на София, както казах и на Бриго Аспарухов”, допълни Борисов.Лидерът на ГЕРБ каза още, че всички останали партии играели заедно, тъй като били “заедно в далаверата” години наред. Борисов допълни, че не се интересува и от подкрепа от страна на НДСВ. “Аз можех да дезертирам, както направиха всички останали лидери на партии, но поемам най-тежкия фронт на битката на ГЕРБ - София. И не само ще контролирам, координирам и организирам дейността на ГЕРБ по места, а лично ще водя най-големия фронт”, допълни Бойко Борисов.


Какво разбираме от тази новина?
1. Че ще се опитва да води кампанията си като промяна на статуквото, независимо от това, че самият той вече шеста година е част от именно това 1о-годишно статукво - първо като главен секретар на МВР, а сега и като кмет на София.
2. Че е категоричен за единствеността на партията си, но не споделя защо мисли така, а само го твърди без доказателства. И СДС, и ДСБ са членове на Европейската народна партия, докато ГЕРБ не е. И СДС, и ДСБ имат история на спечелвани и губени избори на всякакви нива, а ГЕРБ няма.
3. Че Бойко Борисов е силно и неприятно изненадан от кандидатурата на Мартин Заимов за кмет на София. Очевидно Бойко Борисов е очаквал да бъде издигната някоя лесно победима партийна личност. Фактът, че го атакува веднага като внук на генерал Заимов е доказателство за притеснението на Борисов, макар че самият той казва, че "ще спори единствено и само по темите на София". Бойко Борисов удобно "забравя", че Мартин Заимов бе шеф на Валутния борд, шеф в няколко известни чуждестранни банки у нас, предприемач и интелектуалец - неща, които са далеч от способностите на самия Борисов...

1 коментар:

Анонимен каза...

Само един безкраен лицемер може да направи такова изказване /по повод на двамата убити дядовци/.
Недоумявам с какво безсрамие Борисов е станал член на БКП и колко лицемерно е служил на каузата на тази партия.
Заслужава този въпрос да му се задава по всякакъв повод

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).