30 август 2007

Бойко Борисов, Цветанов и милицията

Днешният ден донесе много новини за партията ГЕРБ и неформалният й лидер д-р Бойко Борисов. И по-долу ще обясним защо те са и много важни*.

Първо, "СДС няма да подкрепи кандидат –кмета на ГЕРБ в Русе ген. Ваньо Танов поради съмнения за връзките му с Държавна сигурност"(...) "Областният син лидер в дунавския град е подписал споразумение с ГЕРБ в разрез с правилата, без да има решение на общинската организация на СДС, чийто председател отказа да подпише споразумението."(...) "ГЕРБ изрази “съжаление” за едностранно анулираното от СДС споразумение. Според хората на Бойко Борисов кандидатурата на Танов е безспорна и за членовете на СДС, и за всички русенци. ГЕРБ съобщиха още, че бившият шеф на ГДБОП е запознал всички партии в дясно от центъра с “обстоятелствата и фактите около попадане на името му в масивите на бившата ДС”.

Второ, Цветан Цветанов, помощник на Борисов е заявил: "Обвиняват ни в полицейщина, но ние сме хора, които знаем, че дори и да имаш успех в дейността като полицай, трябва също да получиш доброто и адекватно образование."(...) "Недейте да смятате, че полицаите са някакви ограничени хора - това са широко скроени хора, които искат, желаят и могат да реализират нови политики в общините и това, което обществото очаква като промяна в антикорупционната политика е прозрачност в управлението. А тази прозрачност може да бъде гарантирана само и единствено към настоящия момент от политическа партия ГЕРБ." Той направи изявление след завършването на областния семинар на партията за възможностите за развитие на образованието, който се проведе край Русе,

Какво разбираме от тези новини?
1. Че о.р. генерал (българските медии упорито наричат всеки офицер от резерва със званието, което въпросният е имал, докато е бил на действителна служба, а това не е правилно) Танев е бил служител на Държавна сигурност. Или агент. Но не е много ясно.

2. Че за ГЕРБ споразумение има, но то било анулирано, независимо от това, че очевидно споразумение не е имало и не е могло да има, ако не е оформено в съответствие с Устава на СДС.

3. Че за ГЕРБ няма нищо страшно, ако някой е попаднал в "масивите на ДС".

4. Че Цветанов е казал една истина, но тя е минала почти незабелязана. Фактът, че агенция "Фокус" не я е отразил само доказва верността на това наше наблюдение. Истината е следната:
...Обвиняват ни в полицейщина, но ние сме хора, които знаем, че дори и да имаш успех в дейността като полицай, трябва също да получиш доброто и адекватно образование...

Вярно е! Но като се има предвид, че нито Борисов, нито Цветанов, нито Танев, нито някой друг от прословутите колеги на Борисов не е имал успех в дейността си като полицай, това отговаря и на втората част на твърдението му - за качеството на полученото от тях образование. Все пак д-р Борисов е получил докторска степен не по полицейска работа, не дори и в София.

5. Помислете само: ченгетата, които ви спират и искат 5 лева... Дознателите, които не са открили крадците на касетофона от колата ви... Полицаите, които не могат да ви помогнат, ако съседът ви - мутра - слуша високо музика... Кварталните, които седят във вмирисаните си стаи и се борят да получат някой лев за хартия, на която да пишете обясненията и жалбите си... "това са широко скроени хора, които искат, желаят и могат да реализират нови политики в общините". Но не, това не са полицаите, които са членове на ГЕРБ.
Членовете на ГЕРБ са бивши полицаи. Да си зададем логичния въпрос: ако тези хора искаха и можеха да реализират нещо, защо не го сториха, докато работеха в МВР, при това на такива важни длъжности - главен секретар, шеф на Националната служба "Борба с организираната престъпност"?
Колко организирани престъпници залови НСБОП, докато Ваньо Танев беше неин шеф? А докато Борисов бе главен секретар, колко показни убийства успя да разкрие полицията или лично страшният генерал-лейтенант? Нали ходеше на всяко местопрестъпление, задължително с екип журналистки? И накрая, защо ходи в Турция до границата с Ирак генералът с новата си униформа? За да освободи пленените двама шофьори, нали? И какво постигна?

_____
*
Днешните думи на Цветанов са знак за голяма наглост от страна на лидерите на ГЕРБ. Да се смята, че народът е без памет е нормално - всички избори до момента го доказват. Но да се оневиняват висшите полицейски шефове за некадърната им работа, заради която и до момента няма осъден топ-мафиот или политик в България - това не бива да се позволява. Затова именно ние си дадохме право да бъдем малко по-строги.

2 коментара:

Анонимен каза...

Наистина е нагло как ченгетата се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали", а целите смърдят!

ilen каза...

Трудно намирам думи, с които да опиша нахалното, арогантно, цинично и просташко поведение на ББ! Може би най-точно е ЧАЛГА!!!
Ама ЧАЛГА!!!
Много се надявам електоратецът този път да помисли, преди да пусне бюлетинка за ББ, а тези, на които мисленето им се удава, да си направят труда да гласуват!
Нали не е прекалено оптимистично?

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).