31 август 2007

Бойко Борисов и новият (да!) ремонт на "Цариградско шосе"

Може би не сте чули, но "Цариградско шосе" пак ще се ремонтира.
Да. Пак. Две седмици след като София бе подложена на огромни задръствания. И знаете ли защо? "За града" споделя:

Столичният кмет Бойко Борисов реши да приключи по-бързо въпроса с калпавия ремонт на "Цариградско шосе", преди да е започнала предизборната кампания.

Ремонтът на "Цариградско" трябва да стане или през нощта в делнични дни, или през деня в почивните за Съединението (от 6-и до 10-и септември), заяви столичният кмет. Това обаче противоречи на препоръката на специалистите от "Национална лаборатория по пътища и мостове", които изследваха асфалта и установиха 14 неравности по него – ¼ от 1,5-километровата отсечка. Според препоръката на лабораторията от 27 август, ремонтът трябва да започне след не по-малко от един месец, за да премине необходимият за слягането на настилката период. Преди това пък трябва да се извършат обстойни геодезични проучвания на платното.

Поисканият от Бойко Борисов по-скорошен ремонт на бабуните обаче, които според шофьорите стават все по-изпъкнали, изпреварва и двата срока. В същото време едно от заключенията на държавната лаборатория е, че сред причините за некачественото изпълнение е именно прибързването. Според запознати в общината с мотивите на кмета, целта му е да приключи колкото се може по-бързо този случай преди официалния старт на предизборната кампания, за да намали негативния ефект върху себе си.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Борисов е в състояние да поиска нарушаване на разпоредби и предписания, само и само да не получи някаква негативна оценка.
2. Че нито една електронна медия, особено бТВ, не посмя да излъчи истината, казана от "За града".
3. Че софиянци пак ще се возят по шосе с кръпки. Замаскирани.*

_____
* - На въпрос на "За града" към зам. кмета по транспорта дали след повторния ремонт булевардът пак няма да е кръпка до кръпка както преди, Велизар Стоилов отговори: "Не се притеснявайте, асфалтът няма да бъде на кръпки - ще го замаскираме."

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).