27 август 2007

Бойко Борисов, СДС и "Фокус"

Днес сутринта председателят на СДС говори по бТВ на тема диалог с ГЕРБ. Независимо, че в разговора на няколко пъти се споменава "присъстващия в студиото лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов", агенция "Фокус" не е пуснала никаква информация за следващия разговор, с "лидера Цветанов".

Вижте сами:

Водещ: Да започнем от изясняването на самата истина. Все пак в живо предаване нещата вече са много по-ясни. Ултиматум ли е условието, което сте поставили като партия на ГЕРБ, да подкрепи 39 сини кметове в страната, за да получи Бойко Борисов пък синята подкрепа в София.
Пламен Юруков: Не, това не е ултиматум. Това е изискване, което е в, да го наречем, добрият тон на едно политическо сътрудничество, защото, когато разговарях с г-н Борисов, аз съм имал само един разговор с него, освен нашата подкрепа за София, освен общата политика върху, която да се основава тази подкрепа, ние говорихме за едно по-дългосрочно сътрудничество между двете. Между него, като личност и между политическата партия ГЕРБ и аз още тогава пред самия него изразих, така своето недоверие, че политическа партия ГЕРБ се отнася напълно искрено в отношенията си със СДС и ще участва в този проект. За съжаление, около седмица след това моето предвиждане се сбъдна. Започна една изключително агресивна кампания към нашите местни структури и към нашите успешни кметове.
Водещ: В какво се изразяваше тя? В критика или в действие?
Пламен Юруков: Не, не, не. Тя се изразяваше в действия. В една компроматна война, т.е. пълният арсенал на, да кажем, на това, с което една полиция би могла да си служи да дискредитира определен човек. Дори е имало, от Плевен докладваха, че г-н Цветанов на среща със свои симпатизанти е казал:”Ние така в София ги излъгахме да подкрепят г-н Борисов, но тука няма да ги допуснем д се върнат отново във властта”, а това не е едно коректно отношение.
Водещ: Вие го сравнихте с полицейски действия. Какво имате предвид. Казахте “като полиция”?
Пламен Юруков: Става въпрос за конспирации, за компромати, за натиск върху определени служители от администрацията, които са членове на СДС. Нашата идея отначало беше, наистина след тази решаваща конференция, която имахме средата на месец юли, ние да направим един общ десен проект за управление. Първо на София, а след това вече по останалите места в страната и в България. За съжаление, категоричната позиция на Демократи за силна България срещу личността на Бойко Борисов, ни попречи затова с тях продължихме да договаряме условия на работа след кметските избори, т.е. вече в самия общински съвет този десен проект да бъде осъществяван.
...
Пламен Юруков: Това е изключение. Въпросът е, че примерно вземаме г-н Найден Зеленогорски. Един човек, който е от 17 години в СДС, който е дал най-добрите години от живота си но СДС. При този човек е ходено и му е предлагано- добре ще те поддържаме за кмет, само че стани кмет на ГЕРБ. Той категорично отказа. СДС не може да се откаже от такива хора, докато все пак ГЕРБ е млада партия, те ги по един кастинг събират кметовете и кандидатите за общински съветници, така пони пише в пресата. Г-н Цветанов ще ме попреви, ако греша.
Водещ: Г-н Цветанов е тук. Той слуша внимателно. Виждате удобно се е настанил, като на предизборна снимка в нашето студио.
...
Водещ: Той твърди, че има някаква зависимост от страна на ДПС в СДС заради имената на Христо Бисеров, Пламен...
Пламен Юруков: Аз не познавам нито един политик от ДПС, не познавам лично.Водещ: Добре, на какво се дължи това разсъждение според вас на Бойко Борисов?Пламен Юруков: Не мога да ви кажа. Трябва да го питате него. Г-н Цветанов е тук той да ви обясни
...
Водещ: Каква партия е ГЕРБ тогава?
Пламен Юруков: За мен е от една страна идеологически неопределена, защото тя не е изявила своите ценности, не ги е казала. И второто нещо пак го повтарям, преди един месец го казах, не може при наличието на толкова хора от полицията и от милицията дори, ние да говорим за дясна партия.
Водещ: Добре каква е разликата между ГЕРБ и лидера на ГЕРБ, след като казвате, че в ГЕРБ има милиционери и полицаи, а самият лидер на партията също е бивш полицай и не само, че бивш (...)
Пламен Юруков: Бивш полицай е силно казано.
Водещ: Е, как да не е? Генерал?
Пламен Юруков: Четири години е бил в МВР, преди това е бели в частния бизнес дълго време. Много често човек тръгва да прави нещо, да създава някаква организация и тя не се получава такава, каквато той иска. В бизнеса това го има много често, човек си мисли, че прави една добре организирана фирма, мотивирана, а се окозва, че в един момент тя работи(...)

Какво разбираме от този разговор?

1. Че в ГЕРБ има много милиционери.
2. Че това, което Борисов е правил в МВР не се е получило.
3. Че единствено ДСБ имат категорична позиция за Бойко Борисов.
4. Че ГЕРБ искат да излъжат всички и всеки.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).