27 август 2007

Бойко Борисов и популярните роми

Наш читател ни информира за новина, изтекла от кметството. Тъй като тя е във връзка с предишна публикация в този блог, редно е да я споменем и нея.

Борисов се срещна с журналистка от ромски произход

26.08.2007
Кметът на София Бойко Борисов се срещна с журналистката от ромски произход Виолета Драганова.

Срещата бе по нейно искане. Тя запозна столичния кмет със случая при който не е до пусната в столичен басейн поради произхода си. Бойко Борисов изрази подкрепата си към Виолета Драганова да защити по законен ред правата си. Според кмета е недопустимо хората да бъдат ограничавани на базата на етническия си произход. По Конституция всички български граждани имат равни права и задължения, каза кметът. БГНЕС припомня, че Драганова и нейни близки не са били допуснати в басейн "Леда" в София. Продавачката на билети им казала, че не може да се влезе в басейна, защото има частно парти. Впоследствие обаче се оказало, че такова няма и според журналистката не са били допуснати заради произхода си. Според нея това е опит за дискриминация и тя възнамерява да търси правата си. /БГНЕС
Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко Борисов не би се срещнал с Виолета Драганова, ако тя не беше известна.
2. Че Бойко Борисов познава Конституцията отгоре-отгоре, иначе щеше да насочи г-ца Драганова към съответната държавна структура, занимаваща се с тези проблеми, а не към себе си.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).