07 август 2007

И пак за Бойко Борисов и СДС

В декларация на ГЕРБ четем:

Не става ясно защо господин Юруков (лидер на СДС) казва, че: “ ГЕРБ е лява партия”, след като само преди месеци избирателите гласуваха нейните петима кандидати, да бъдат в групата на десните партии в Европейския
парламент. Нека припомним, че докато Европейската Народна Партия започна процедура по приемането на ГЕРБ, за да остане в нея , новият лидер на СДС трябва да оттегля подписа на предишния от Декларацията на Движението за европейски реформи на Консервативната партия на Великобритания.

В интервюто си в електронното издание “Медия пул” господин Юруков “признава Б.Борисов за десен лидер”. Не става ясно обаче защо не е готов
да подкрепи неговите десни политически и управленски принципи и приоритети за борба с корупцията, създаване на условия за индивидуалната инициатива на българите и частния бизнес. Ние очакваме неговата ясна позиция и се надяваме, че той няма да влезе в стила на лични обиди и противопоставяне.

Днес ПП ГЕРБ обединява българите от различни възрастови и професионални групи, от всички региони на страната. Това и сега може да се установи от всички непредубедени граждани и ще бъде доказано от вота на местните избори. Да се оценяват, както прави г-н Юруков, определени професионални групи като държавните служители и полицаите като “леви” и “заинтересовани от преразпределението” на държавни средства е политически и фактически некоректно. Нека припомним, че кандидатите, които ГЕРБ издига за кметове, а господин Юруков нарича “милиционери”, са назначени от правителството на СДС и са уволнени от тройната коалиция. ГЕРБ ще приеме и ще работи с всички професионалисти, които са готови на практика да провеждат нов тип политика на местно и държавно ниво, да следват принципите на новата дясна политика, от която страната се нуждае.


Какво разбираме от тази декларация?
1. Че за бившите (?) милиционери вече има индулгенция - раздават я в ГЕРБ.
2. Че от ГЕРБ забравят, че хората гласуваха не "за дясната партия ГЕРБ", а за човека Бойко Борисов, "Генерала", Мъжкаря, човекът, който ще промени България така, както не успяха да я променят от времето на Георги Димитров.
3. Че от ГЕРБ се притесняват, ако човек като Пламен Юруков - с ясен бизнес, за разлика от сенчестия такъв на охранителните бизнесмени - реши да се окаже противники на личностна основа на кмета.
4. Че от ГЕРБ нямат аргументи срещу изказването на г-н Юруков за това, че милиционерите са “леви” и “заинтересовани от преразпределението” на държавни средства. Доказателство за липсата на факти и аргументи срещу това изказване е фактът, че вместо да отговори по същество, декларацията на ГЕРБ отива в съвсем друга посока, а именно личностна - нещо, срещу което се обявява самата ГЕРБ малко по-нагоре: "Нека припомним, че кандидатите, които ГЕРБ издига за кметове, а господин Юруков нарича “милиционери”, са назначени от правителството на СДС и са уволнени от тройната коалиция."
С което те по никакъв начин не могат да бъдат обявени за "десни" и за "незаинтересовани от преразпределението".


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).