11 август 2007

В рамките на 3 дена Бойко Борисов разреши и забрани втора джамия

"В София джамията е една, а според Главното мюфтийство у нас, мюсюлманите в столицата са 30 хиляди - български граждани, емигранти от Близкия изток и Африка. На петъчните молитви софийската Баня-Баши джамия до Халите се препълва, има мюсюлмани и на улицата отвън, което се изтъква като мотив от мюфтийството за строителство на нова джамия.

От 2006 г.-досега главното мюфтийство в България е изпратило няколко писма до кмета Борисов и общината с искане да им се отпусне терен за строителство на нова джамия в София. „Общината обаче отговори, че общинските терени са ограничени и затова не може да бъде отпуснат терен, но ако мюфтийството си намери частен терен с размери подходящ за джамия, ще съдейства за разглеждането на градоустройствения план”, казва главният секретар на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов."

Из статията
"Мюсюлманите искат нова джамия в София, общината не дава терен" в e-vestnik.bg, в която има много интересни подробности за функционирането на историческата софийска джамия и за исляма, изповядван в България.

"Кметската администрация в София даде благословията си за строителство на втора джамия в града, което трябва да се осъществи върху общински терен. Това става ясно от официални документи, които чиновничките на кмета Бойко Борисов по негово нареждане са изготвили и депозирали при председателя на Столичния общински съвет Владимир Кисьов. Тази вътрешна поща на документи се налага тъй като по закон общинският съвет трябва да гласува и да даде волята си дали София и нейните граждани имат належаща нужда от втори мюсюлмански храм."

в."Атака", 29/03/2007

"След публикация във вестник "Атака", че кметът на София е разрешил строеж на втора джамия в столицата, Бойко Борисов отказа да даде общински терен на Главното мюфтийство. В писмо до вестника столичният кмет призна, че в Столична община наистина има писмо от главния мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи с молба да им бъде предоставено място за изграждане на втора джамия на територията на общината. След направена проверка от главния архитект на София Петър Диков било установено, че общината не разполага с терен с подходящи размери и местоположение, които да предложи на мюфтийството, твърди Бойко Борисов. Този отговор вече бил изпратен от архитект Диков до Мустафа Хаджи. Тъй като такъв терен не може да бъде осигурен, столичният кмет не е запознал общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, пише в писмото си Бойко Борисов."

в."Атака", 31/03/2007

Какво научаваме за Бойко Борисов:

1. Че за три дена променя на 180 градуса решението си в резултат на натиска на "Атака" - политическа сила №3 в България и №1 сред опозиционните такива.

2. Че освен европейското си, дясно и либерално "лице", показвано пред Европа и пред старите десни партии у нас, има и едно балканско, популистко-националистическо - за употреба пред големия електорат на "Атака".

2 коментара:

Анонимен каза...

С извинение, ама има ли значение какво му е лицето на такъв задник?

Анонимен каза...

Какво лошо има да си строят джамия мюсюлманите? Нищо. Да си КУПЯТ терен. Да си построЯТ джамия. Да спазват нормите за шум/тишина.
Какво искат от кмет/община ?!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).