22 януари 2022

Светкавицата

 Ако си спомняте добре, когато избухнаха складовете в Челопечене борбата между тогавашния премиер Станишев и тогавашния кмет Борисов по медиите беше кой е бил по-рано от другия на мястото на взрива. С любезното съдействие на сервилните медии (най-вече на Кольо Дудука, който тогава все още не беше "оня капут, Бареков") за негласен победител беше обявен Борисов (че как иначе?). 

Няколко години по-късно по време на Пернишкото земетресение тогавашният финансов министър Дянков взе, че се изпусна как премиерът Борисов ги събудил 2-3 минути след земетресението. Него (Дянков) и някои други министри. Някакво шесто чувство може би? Или о.з. премиерът спял леко, не се разбра, но стана ясно, че Борисов реагира светкавично.

Но пък на фона на тези две светкавични реакции напълно нормален е днешният пост на Борисов във фейсбук, в който той с пълно основание се възмущава от мълчанието на Румен Радев относно безумните условия на Русия към НАТО. Радев спи като български министър-председател на среща по случай края на Първата световна война, например, спи и не мисли да постави въпроса пред Русия откъде-накъде Русия ще ни казва къде да членуваме и къде не? То не че Борисов е оставил примери след себе си колко пъти е държал сметка на Русия за каквото и да било, но вече не е на власт и може да трупа точки с популизъм.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).