05 март 2015

Психологията на един пожарникар - след разбора на д-р Михайлов

Д-р Михайлов днес прави разбор на "премиера":

"Препоръчвам обратния начин на прочит на това, което Местан казва. Хубаво е да се чуе какво той казва, за да се разбере точно обратното. Той казва, че спокойно няма никаква такава перверзна връзка между опозицията и управлението, това означава: спокойно, ние се разбрахме, ние сме в управлението. Ние се управляваме с ГЕРБ и интересите ни са хармонизирани, това означава. Нищо друго не означава. Има една смехотворност от страна на РБ да не спира да твърди, че управлението е реформаторско и че ние възлизаме от реформа към реформа, от политически успех към политически успех и сега ето, Бъчварова ще реформира силовите структури. Това вече е приспивна песен за деца, да знаете", категоричен е Михайлов.
Според него, е абсолютно вярно, че ключовите фигури на това управление са Борисов и Кънев. "Борисов се нуждае от Кънев като своеобразна проевропейска легитимация, а Кънев от Борисов като трегер на властта и като гарант, условие за присъствието на тази немощна формация – РБ във властта на България. Те се разбират великолепно, то е брак по сметка и те са в този смисъл гарант на управлението. А иначе ПФ ту ще бъде допускан, ту ще бъде изключван, но няма полезен ход, защото те са пределно немощни в своята вътрешна фрагментираност, в това, че присъстват там около 10-тина партии и затова, че парламентарната им кариера по-нататък е повече от съмнителна, добави Михайлов.
Това, което различава Борисов от "първия" Борисов, е, че сега той не присъства така интензивно в медията и не дава знак, че сутрин се събужда, гледайки блоковете на националните телевизии, което правеше преди. Сега той е малко инкогнито и нищо повече. Театралната му игра е същата, той успява да танцува с тези хора, които имат илюзията, че го управляват, представете си, защото тук имаше и натиск през тази оставка на Вучков, разбира се. Това е дълго подготвяно от хора като Атанасов и други, добави Михайлов. В същото време обаче, на финалната права има ефектна победа в състезание по бойно изкуство, това е ликвидация на всички претенции и извличане на коз в лицето на Румяна Бъчварова и толкова. Велик покой. Сега чуваме и Атанасов, и Радан Кънев да казват: чудесно е, че Бъчварова е зам.министър-председател, сякаш тя ще реализира техните титанични реформаторски амбиции. Това е смешно и е жалко да се твърди публично. Това означава едно игрово, бих казал даже феминизирано управление. Зад кулисите това са хора толкова приятно настанени във властта, че не им минава и през ум да я жертват, подчерта Михайлов.
Слушах внимателно Радан Кънев какво говори днес. На въпроса какво става с управлението, кой ни управлява, той каза: не, в никакъв случай не ни управлява "кой". Защо не ни управлява "кой"? Защото имал дълъг четиричасов разговор с "кой" снощи, имам предвид Борисов, и там е протекло много приятно. Изпили са много кафе, а може би и друго. И сега тази "Протестна мрежа" след това, което казва Кънев, ще твърди отново, че имаме управление "кой". Това означава, че сутрин имаме управление "кой", следобед нямаме управление "кой" или обратното, според конюнктурата на някакви отношения, които са непроследими. Но всъщност в дълбочина статуквото е бетонирано, статуквото е 16 млрд. дълг и печат върху тайните, това е то, подчерта още Михайлов. 

Какво разбираме от думите на известния психиатър?
1. Че "премиерът" е тежко зависим, болен дори?
2. Че #КОЙ продължава да управлява - така, както е управлявал и до този момент?
3. Че нещата вървят на зле?


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).