19 септември 2014

Борисов е за катаклизми в банковата сфера? И казва, че това, което говори публично, не е истинското му мнение?

Ген.л-т, д-р на науките Бойко М. Борисов е дал интервю за "Стандарт". На пръв поглед нищо особено, но само на пръв поглед. Вижте какво откриват нашите редактори в това интервю - обърнете внимание на маркираните в жълто коментари:


"...И Мишо Миков не знам кого иска да уязви. Някого за банковата ваканция, може би.
- Кого?
- Банковата ваканция, която се предлагаше от различни експерти, може да се прави от политиците, които са на власт - от БНБ, тогавашния финансов министър и премиера. Опозицията може да си говори каквото пожелае. Тя няма никаква реална власт. Затова многократно казах, че незабавно КТБ трябва да се отвори. Квесторите се мотаха маса време. За трети път БНБ лъже хората и удължава срока с по два месеца."

Какво разбираме от тези думи на Борисов? 
Че е знаел, че няма никаква власт и затова е казвал многократно, че незабавно КТБ трябва да се отвори? И как да се отвори, след като е поставена под особен надзор, т.е. не може да бъде отворена, защото парите ги няма? Това демонстрация на финансова некомпетентност ли е или на нещо друго?


"- Мислите ли, че разсекретяването на стенограмата при президента би могло да доведе до катаклизми в банковата сфера?

- Абсолютно съм убеден. Аз настоявам да я отворят. Но да се знае, че виновникът за това, което ще се чуе отвътре, и всичко, което ще последва, се казва г-н Миков..."
Какво разбираме от тези думи на Борисов?
Че в прав текст ни казва, че е убеден, че разсекретяването ще доведе до катаклизъм в банковата сфера, но въпреки това той настоява стенограмата да бъде "отворена"? И въпреки това, че виновникът ще е се казва не Бойко Борисов, а г-н Миков?



"...Затова моят приятелски съвет към всички е: Пестете си думите. Много тежко се лиже, там където си плюл! Концентрирайте се върху реалните неща и проблеми, които можем да решим заедно. С такива трикове със стенограми.
Защо не отворят тогава още от времето на Първанов стенограмите за разговорите им с "Газпром". Хайде тогава да няма национален съвет за сигурност, защото е секретен, да разсекретим всичко тогава. Тази държава да я превърнем в една махала, един плод-зеленчук. Всеки да може да си говори и дори на съвет да не може да си кажеш мнението."
Какво разбираме от тези думи на Борисов?
Че си мисли, че е приятел с Миков? Че той самият може да плюе колкото си иска, защото знае, че леко, тежко - ще лиже там, където е плюл? Че приема стенограмата за "трик"? Че си казва мнението само на съвет, когато стенограмата е засекретена? Т.е. това, което сега говори не е мнението му?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).