30 юли 2014

Човек, колкото и да се върти, задникът му винаги е отзад

Днес Бойко М. Борисов, ген.л-т, д-р на науките, носител на редица ордени, медали и грамоти от партньорските служби, се завъртя за пореден път в желанието си да гледа в същата посока, в която е насочен задникът му. Не се получи.
Пак.
Ето кратък преглед на случилото се до момента, освен ако не се е случило и още нещо ново след момента:

От БСП казаха, че има коалиция КТБ: ДПС + ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви, че няма да участва в заседанията на парламента, защото някой си Бойчев се подигравал с него.

В същото време бившият главен секретар на МВР и професор от НБУ Николай Радулов обяви в ефира на Нова телевизия, че за Борисов е имало разработки още преди 2000 г.

Бойко М. Борисов не коментира думите на предшественика си Радулов, но успя да изкомандва репортерите в Народното събрание:
„Обърнете се и снимайте Бойчев, който носи пряката отговорност с глупостите, които говори, защото Станишев го няма да носи отговорност. Стои Бойчев тук да ми репликира”, заяви Бойко Борисов.

Иво Инджев напомни много точно, че:

Нищо не предвещаваше вчера, че днес той се откаже от всичко, което изговориха в пленарната зала на НС „неговите“ депутати в дългите пледоарии в полза на актуализирането на бюджета, излъчвани часове наред по държавно субсидирания ефир. Но ето че днес, в типичния си стил, Борисов еднолично зачеркна всичко казано по въпроса като обяви, че партията му напуска парламента окончателно, т.е. няма да има второ четене на приетия вчера закон.

За забравилите какво е казал Бойко, вижте го на собствения му сайт. Изказването от вчера е тук. Днешното му изказване е тук. Напомняме по-важните моменти от вчера, които не са валидни днес:

Борисов добави, че приемането на актуализация може и да не е изгодна политически, но е изгодна за „държавата, за хората, за болните и за лекарите”.


Какво разбираме от случилото се днес?

1. Че Бойко Борисов действа импулсивно и се ръководи само от коментарите във Фейсбук?
2. Че след доказаното взаимодействие между ДПС и ГЕРБ той е решил, че личното му спасение в Министерски съвет минава през имитация на разваляне на отношенията с ДПС?
3. Че никой не смее да го попита за коментар на думите на Н. Радулов?
4. Че сме готови да изберем за премиер човек, който не е съгласен със собственото си мнение?
5. Че един ден го е грижа за хората, за болните и за лекарите, а на следващия - хич даже?

Вместо коментар от известния и уважаван карикатурист Христо Комарницки, от неговата Фейсбук страница, публикувана под заглавие "Новият летен хит "БЬОЖЕТ КЮЧЕК". Изпълнява оркестър НъСъ42(без Златния пръст)"


2 коментара:

Анонимен каза...

Шегичка: На милицията няма да ме издадете, а на полицията?

Анонимен каза...

И на полицията също ;)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).