03 юли 2014

От Централния софийски затвор думите на Борисов щяха да звучат различно

Минчо Спасов*:  От Централния софийски затвор думите на Борисов щяха да звучат различно

Обявяването,че катастрофата се превръща в бедствие за България, привикването от Бойко Борисов на МВФ като пожарна команда, изказване, което нагнети банковия стрес, е типична реакция на пожарникар, но МВФ не е такъв. Борисов също отдавана не е пожарникар.
Трябва да влезе в кожата на цивилната си специалност- ВиК. Нито има пожар, нито има необходимост от пожарна команда. Борисов свикна с позицията на лъжливото овчарче, което още от идването си на власт сигнализираше за фалиралата държава и за корупцията, на която се е натъкнал. Четиригодишното управление на ГЕРБ не само не намали тази корупция, но и я увеличи . Борисов е човек, който има мнение, но не е съгласен с него- сутринта казва едно, вечерта- друго, днес обявява война, утре пие кафе с враговете си. Затова сериозните хора отдавна не му вярват. Според мен, вината е на главния прокурор, който отдавна трябваше да е задействал и завършил делото за Мишо Бирата. От Централния софийски затвор думите на Борисов щяха да имат съвсем друго значение.
По принцип всяка опозиция се стреми да свали правителството, но не на цената на отявлени лъжи и дестабилизация на държавността. И за да критикуваш правителството най-малкото трябва твоето управление да е било по-добро, а то не е било. Народът го казва: за да сочиш с пръст мръсните ризи на другите трябва да имаш поне чисти гащи. А бойковите не са. Нивата на корупция при Бойко Борисов надхвърлиха степента на корупция през последните 15 г., измервани от "Трансперънси интернешънъл", Центъра за изследване на демокрацията и др. Така че е важно кой точно ги говори тези неща и не е Бойко Борисов човекът, който да чете морал и присъди. Отдавна той трябваше да отговаря пред прокуратурата в гр. Монтана за поведението си около случая с Мишо Бирата.
Защо иска отново властта Бойко Борисов? Най-краткият отговор е, защото иска пак да се вози на самолет от Авиоотряд 28.Беше го превърнал в лични гащи с перка. Номер ХХL.
-------------
Минчо Спасов, юрист, бивш председател на вътрешната комисия в НС. Публикуваме изказването му, направено пред БГНЕС поради фундаменталното му значение за свободата на словото у нас.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).