24 юли 2010

Цветан Цветанов и краят на държавността - 2

Като в слаб холивудски филм се появи поредното изказване на "министър" Цветанов, в което той прави трогателни умозаключения:

"Удовлетворен съм от едногодишното си управление като министър на вътрешните работи, защото успях да върна доверието на служителите, а служителите с работата си успяха да върнат доверието на хората, каза още министърът. Това естествено е целта на всеки един министър и на всяко едно правителство - обществото да вярва в правоохранителната система, допълни той."


Какво разбираме от този изблик на мисловна енергия?
1. Че Цветан Цветанов е решил да стана владика, щом иска обществото да вярва в някаква система, т.е. МВР е като Св. Църква?
2. Че явно не е разбрал коя е "естествено целта" на всеки един министър и всяко едно правителство - а именно да се подобрява благосъстоянието на хората, да се насърчават предприемчивите и да се помага на изоставащите?
3. Че с такива "размисли" нищо чудно, че той е като излязъл от стихотворение на Вапцаров или Гео Милев - "с лапи челични", с два пръста чело, навъсен, сърдит и сумтящ?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).