11 юни 2010

Бойко и енергетиката

"Премиерът" Борисов започна да демонстрира завистта към сериозните енергийни проекти, като втрещи собствения си министър на икономиката:

Министерски съвет не е взимал решение за спиране на проекта "Бургас-Александруполис" и замразяване на проекта АЕЦ "Белене". Това стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в кулоарите на парламента във връзка с изявлението на премиера Бойко Борисов пред посланиците на страните-членки на ЕС, че страната ни се отказва от „Бургас-Александруполис” и замразява "Белене", предаде репортер на Агенция “Фокус”.
По отношение на "Бургас - Александруполис" Трайков каза: "Не мога да повярвам, че го е казал".
„Не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект”, каза той. Запитан дали е изненадан от изказването на премиера, министърът каза: „Изненадан съм от вашето твърдение”.


Малко преди това "премиерът" е бил ясен пред посланиците на ЕС/САЩ:

Премиерът Бойко Борисов е заявил още веднъж пред посланиците на страните-членки на Европейския съюз защо няма да строим петролопровода "Бургас – Александруполис". Жителите на Бургаски регион не искат проекта, освен това - може да възникне проблем, подобен на този с петролния разлив в Мексиканския залив, защото Бургаският залив е тесен, а морето е бурно.


Какво разбираме от тези разменени реплики?
1. Че Трайчо Трайков не е никакъв министър, а е "министър" в кавички - измислен както и самият "премиер"?
2. Че Бойко Борисов може да взима еднолично решения, които не са обсъждани в Министерски съвет, с което слага началото на края на демократичните процеси в България?
3. Че чуждите посланици си пъхат носовете в места, където нямат работа?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).