04 февруари 2010

Бойко и подмазваческата журналистика

Бившият агент на ДС и "журналист" Иван Гарелов пише за бившия милиционер и сегашен "премиер" Борисов, във вестника на друг агент на ДС - "Труд" статия под заглавие "Борисов внася драматургия в политиката".

Ето един откъс от нея:
"В петък вечерта в тв новините гледахме истински екшън с главен герой нашия премиер. Борисов изненада всички, кацайки с хеликоптер на граничния пункт Кулата, блокиран от стачката на гръцките фермери. Изглеждахме вече безсилни пред егоистичните интереси на съседите и в гнева си започнахме да се заяждаме как си прекарват времето, как си правели скара и пиели узо. Нещо повече - о, ужас, забавлявали се в казиното. На фона на собствената ни мизерия ни се струваше кощунствено тези хора да стачкуват и същевременно да се забавляват. Започнахме да изобразяваме в комичните шоута гръцките фермери пияни от узо, както едно време американските моряци пияни от кока-кола...И в един миг ето го Бойко Борисов като някакъв Батман кацна от небето и се изправи авторитетно пред смаяните гърци.
“Ето, искали сте да се срещнете с премиера на България. Дошъл съм на крака. Казвайте.” Като знам колко си падат гърците по юначеството, мога да си представя с какво възхищение са гледали в този момент на българския премиер."


Какво разбираме от тази хвалебствена "статия"?
1. Че подмазвачеството край няма?
2. Че Гарелов като ветропоказател е почнал да духа в посоката, е която вее Борисов?
3. Че д-р Тони Филипов единствен е успял да долови есенцията на мислите гарелови?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).