17 декември 2009

Бойко и заловените бандити - нещо май ни пързалят

Днес "премиерът" каза: "Заедно с главния прокурор, с Цветан Цветанов, с всички колеги от няколко дирекции в МВР много задълбочено в рамките на месец, месец и половина направихме анализ на всички отвличания, всички грабежи по магистралите и в резултат на това стигнахме до хората, които са ги извършили."

Главният прокурор допълни: "Извършена беше една изключително мащабна по обем задълбочена полицейска работа. Днес е редно да отдадем заслуженото на цялото професионално ръководство на МВР, което в последните няколко месеца работи много интензивно. И още нещо, което никой няма да каже като коментар - днес поздравления трябва да приеме министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той беше човекът, който лично пое на контрол цялата операция и я ръководи до последно."

А "премиерът" ги опроверга: "Тази операция ни костваше много. От месец и половина всяка вечер след 21 часа се събирахме у нас с вътрешния министър и главния прокурор и правехме анализи на бандитите. Така стигнахме до извършителите",

Какво се питаме?
1. Защо не направиха този анализ през август и първата половина на септември, за да ги заловят по-рано? Така щеше да има няколко отвлечени по-малко?
2. Сигурно ли е, че са заловени наистина извършителите, а не някои, които ще бъдат пуснати на свобода след 72 часа?
3. Защо не направят такъв анализ за кражбите на пари и имущество на гражданите в цялата страна?
4. Щом "премиерът" твърди, че са правени анализи на грабежите по магистралите, защо няма арестувани и осъдени престъпници?
5. Кой ни лъже - главният прокурор или Бойко Борисов?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).