15 декември 2009

Цецо и съдебната система

Вчера Цецо се оплака от съдебната система. Ако помните, неговият началник се оплакваше от съдебната система, когато беше "главен секретар". Но той казва и други неща:

Цветан Цветанов: Сигналът е подаден навреме в полицията и при заградителните мероприятия в часа, когато няма голямо движение на автомобили колегите си свършиха своята работа.

БББ (Блогът за Бойко Борисов): С други думи: "Престъпници, не правете обири в ранните часове на ноща. Само посред бял ден!"

Цветан Цветанов: Стреляха, тогава имаше ранен полицай от Дирекцията на полицията и само мога да ви кажа, че това се случва шести месец 2004, днес сме 2009-а, има 12-годишни ефективни присъди, които са получили тези братя. Но към настоящия момент е на Апелативен съд обжалвано и просто не може да влезе в сила тази присъда.
Водещ: Защо, слаби доказателства ли или какво?
Цветан Цветанов: Не, има 12-годишно присъда, просто апелацията, която върви, Апелативният съд, тези хора са на свобода.

БББ: Т.е съдът е виновен. Не полицията.

Цветан Цветанов: Да, обаче представете си, че снощи имаше убит полицай, дори да беше убит, както е в момента, престъпникът, нали на някой съдия трябва да му тежи това нещо, тази тежест на тази отговорност, която носи в момента.
Водещ: Това, че не са в затвора?
Цветан Цветанов: Разбира се. Тези хора трябва да бъдат изведени от тази среда на обществото, защото тази безнаказаност, тези грабежи, които стават, и това, което излиза в медиите, че няма успешна операция, в която да бъдат заловени, пак излязоха, в момента, в който ги хващаш, те не получават тази присъда да бъдат изведени от обществото.

БББ: "Министърът" иска може би тройки, като по сталинско време, които да ходят по улиците с автомати, да хващат посочените от тях за "престъпници" и да ги разстрелват?


Водещ: Турчинът Гюмюш казва затворете границата, щом не можете да ни опазите. Той каза между другото за трима свои познати, все хора от Турция.
Цветан Цветанов: Аз бих казал по-добре да се промени съдебната система.

БББ: Да, добре сте прочели и видяли по телевизията: да се промени съдебната система. Не полицията, с нейните корумпирани, включително и гранични, служители. Не митничарите, а именно съдебната система!

Какво разбираме от този разговор на "министъра"?
1. Че в действие е план, насочен към превземане на съдебната система и настаняване на хора на ББ и ЦЦ в нея?
2. Че се заиграва опасно с чувствата на хората?
3. Че ни мисли за балами?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).