09 ноември 2009

Цветан Цветанов заговори срещу... Бойко Борисов?!

Днес по БНР Цветан Цветанов отправи силни думи срещу своя шеф:

И тук може би може да се даде леко и отговор на това, което вчерашната нападка от президента за мутрите, за политиците, което имаме като отношение днес от тези разследвания, които текат съвместно с прокуратурата, за съжаление, и експертите, които ползваме при разработването на тази национална концепция, която ще бъде представена днес с немските колеги експерти, свързани в борбата срещу корупцията и организираната престъпност, България е страна, в която се препокрива в голямата си част корупцията и организираната престъпност. И всъщност, през последните 20 години ние виждахме политическия елит, срастването му с т. нар. мутри, за които говори президентът, и всъщност, от ненаказаността на тези лица, които създадоха тези условия да се генерира подобен подход в управлението на страната, днес берем плодовете от една нереализирана политика за един изключително дълъг преход, който стана доста болезнен за българското общество.
Водещ: Това означава ли, че Станишев и мутрите не са две различни неща, а са на едно и също място?
Цветан Цветанов: Изводите трябва да си направи самото българско общество, но това, което слушахме и на последния пленум на БСП, вие чувахте, че се говори за червени куфарчета, имаше обвинения преди самия пленум, че бивш секретар на МВР е отивал при бившия министър на вътрешните работи и е казвал, че братята Маргини са „техните момчета”, така че всъщност в тази посока г-н президентът е част от статуквото през последните 20 години и той самият е част от всичко това, което се е случвало като процес, той не е дошъл в България в последните една-две години, а той е президент вече втори мандат и е бил част от политическия елит на БСП, а преди това на комунистическата партия като неин член.


Какво се питаме?
1. Защо Цветан Цветанов говори срещу бившите членове на комунистическата партия, след като е известно, че неговият шеф дори остана член на БСП, заради което напусна деполитизираното МВР?
2. Според вестник "Кеш", повторено и от вестника на управляващите "Атака", Бойко Борисов е съдружник с Пашата, Маджо, застреляните по времето когато Борисов бе главен секретар Тодор Толев и бай Миле, което го прави по-близък с подземния свят, отколкото БСП до братята Маргини?
3. Имал ли е цитираният от Цветанов бивши главен секретар на МВР висока позиция именно по времето на главния секретар Бойко Борисов?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).