03 август 2009

Германски експерт се съмнява в Борисов

Д-р Клаус Шрамайер, бивш дипломат, пред радио "Дойче Велле":

"Всички в кабинета казват, че са предани на Бойко Борисов и че това е основната им квалификация. Това твърдение крие голяма опасност. Възможно е тези хора да нямат смелост да противоречат на Борисов, когато е необходимо. А при Борисов е проблем неговото непостоянство. Веднъж едно, друг път друго. Той самият още не е наясно накъде да поеме."

Друг факт, който смущава Клаус Шрамайер, е решението на Борисов да избере Божидар Димитров за министър без портфейл: "Дали това е жест на вярност, защото Божидар Димитров навремето помогна на Борисов за кметския пост или пък по този начин Бойко Борисов не иска съвсем да скъса връзките с ДС. Дали там има някакви по-дълбоки връзки... Не ми е съвсем ясно."

Има обаче и още нещо специфично по отварянето на досиетата, казва Шрамайер: "Подозирам, че Борисов има връзки с мрежите, нямам предвид червените, а комерсиалните, мафиотските. Ето защо мисля, че той ще отвори досиетата на червените, но ще бъде предпазлив с тези на олигарсите и на бизнесмените."

Във връзка с обещанието на Бойко Борисов да привлече повече чуждестранни инвеститори, Клаус Шрамайер е категоричен: "Най-лошото при Борисов е надценяването на собствените възможности. Например като каза, че ще върне парите по САПАРД. Като че ли ЕС само чака Борисов да стане премиер и да пусне отново парите. Това не е така. Той трябва да спечели доверието на ЕС и на инвеститорите, а това е възможно само чрез добра политика, а не просто с намерения."



Какво разбираме от това интервю?
1. Че може да се появи само в германско радио?
2. Че е вражеска пропаганда, насочена срещу добрия премиер?
3. Че д-р Шрамайер няма да може да посещава повече България?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).