30 юли 2009

Кабинетът уж ще орязва разходите, но първо си вдига заплатите!

Ето, това е резултатът от дейността на правителството от първото им заседание вчера.

"В края на своя мандат, малко преди изборите, кабинетът на Сергей Станишев вече гласува намаляване на бюджетните разходи. Тогава министрите орязаха парите на ведомствата за допълнителни бонуси, нови коли, командировки и нови назначения.
С 15% бяха намалени и заплатите на министрите, зам.-министрите, членовете на политическите кабинети, шефовете на агенции, областните управители и техните заместници."

"Още на първото си заседание новото правителство предложи това постановление да бъде отменено, тъй като е безсмислено. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви на влизане в МС, че реалната оптимизация на разходите е тази с по-малък брой на заместник-министрите."

Какво разбираме от това съобщение?1. Че при всичките си големи приказки за това как ще намаляват разходите, първо си вдигат заплатите на самите себе си и на своите преки подчинени?
2. Че не ни дават сметка колко заместник-министри ще съкратят, за да си повишат заплатите?
3. Че никой от журналистите не посмя да ги попита дали, ако си бяха запазили по-ниските заплати и бяха уволнили излишните заместник министри това нямаше да доведе до още по-големи спестявания?

2 коментара:

Анонимен каза...

СИГУРНО ЗНАЕТЕ ПРИКАЗКАТА , ЧЕ ГЛАДНА МЕЧКА ХОРО НЕ ИГРАЕ.КАК ДА ИСКАМЕ МИНИСТРИТЕ ДА ИГРАЯТ И ТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ТАКА, ЧЕДА НИ ХАРЕСВА НА ВСИЧКИ . КОЛКО ВЗИМАТ МИНИСТРИТЕ НА БАРАК ОБАМА ИЛИ НА САРКОЗИ? ЕЙ ТОВА НИ ЕДИН ОТ ДЕФЕКТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ-ГЛЕДАМЕ В ПАНИЧКИТЕ НА ДРУГИТЕ ,ЧЕСТО ИЗПУСКАМЕ ВАЖНИТЕ НЕЩА И НА КРАЯ СЕ ОКАЗВА ,ЧЕ СМЕ СМЕНИЛИ КОН ЗА КОКОШКА ИЛИ КАТО В "ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН",НАЙ МАЛКО ЗА "СТРАНДЖАНСКИ"СЛОН

Анонимен каза...

Това ли ви е проблема бе нещастни комунисти и популисти? Предпочитам да си вдигнат заплатите 3пъти, но да си вършат рабоатата съвестно, така както са го правили и досега. Ако не са корумпирани и не се възползат от властта( както комунистите винаги са правели), доходите им като министри така или иначе са в пъти по-ниски ако си бяха останали на досегашните им професионални позиции. Колкото до икономиите, ако съкратят хората които бяха назначени в администрацията при идването на бсп на власт плус някои други некадърници заплатите на другите могат да бъдат увеличени и даже привлечени качествени хора - пак ще има икономии.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).