24 април 2009

Бойко го е страх? Но от какво?

Бойко Борисов пак показва днес, че го е страх. Но от какво го е страх толкова? Вижте сами циркаджийските акробатични номера на "кмета":

Декларация на "ГЕРБ":
Във връзка с ескалиращите до степен на крайна арогантност изявления на представители на управляващите политически сили и най-вече на “красноречивия” говорител от ДПС Христо Бисеров за връзки на бившия главен секретар на МВР с представител на сръбската мафия, както и по повод недвусмисленото твърдение от днешния ден, че “двама души, които се канят да управляват заедно България, преди време заедно са управлявали подземния свят”, ПП ГЕРБ декларира следното:

В лицето на ръководен фактор на мандатоносителя ДПС управляващите по недопустим начин си позволяват да използват парламента за теснопартийни и политически цели. Чрез откровени фактологични лъжи и инсинуации те гръмко дискредитират институционалния ред в държавата за да се самопразправят с политически опоненти.
Според ПП ГЕРБ българските институции и граждани не заслужават подобно псевдополитическо отношение. Висшата професионална фигура в МВР, независимо от персоналната идентификация, заслужава институционално уважение и подкрепа в условията на динамични политически конфигурации. Абсолютно недопустимо е с няколкогодишно закъснение да се отправят изфабрикувани обвинения към Главен секретар на МВР. Освен омаскаряване на политическия опонент, такова поведение действа абсолютно демотивиращо за професионалния състав на МВР, защото нагледно доказва каква “съдба” може да очаква всеки отговорен фактор в българското министерство, когато напусне системата и стане “политически неудобен”. Такова поведение от страна на институции и лица, облечени във власт, подкопава устоите на демокрацията, без подбор на средствата и методите.
Важният обществен проблем в България днес е тоталният разпад на службите за сигурност и невъзможността им да гарантират сигурността на българските граждани. Вместо опит да се преодолее това състояние някои политически сили прибягват до непроверени и изфабрикувани факти за да постигнат политически дивиденти, които губят заради провала на управленската си политика..
ПП ГЕРБ призовава:
1. Председателя на Народното събрание да вземе незабавни мерки за институционално “отрезвяване” на подопечните му комисии и подкомисии с оглед недопускане използването на висш властови ресурс за безпринципно омаскаряване на политически опоненти.
2. Управляващите партии в България да преустановят опитите за използване на властови позиции и ресурси за постигането на теснопартийни политически цели, ползвайки функционален и финансов ресурс на отговорни държавни органи.
ПП ГЕРБ изразява своята убеденост, че българските граждани имат политическа зрелост за да различат искрените и отговорни политически намерения от тези, които управлявашите им предлагат в свои пряк теснопартиен интерес.
Изпълнителна Комисия на ПП ГЕРБ


В сайта на общината:
„Христо Бисеров изпълнява поредната гнусна политическа поръчка срещу мен. Целта на тези действия е да се отклони общественото внимание от провала на правителството и на мандатоносителя ДПС”, заяви кметът на София Бойко Борисов по повод изявлението на Бисеров. „С днешната поредна наглост и замесване на моето име отпаднаха и последните ми съмнения, че целта на тези компромати е публичното ми дискредитиране и превръщането на един опасен човек в мой личен враг. Въпреки че е изключително опасно, продължавам да твърдя, и главният прокурор, министър Петканов и директорът на НСБОП по онова време могат да потвърдят думите ми, че след получаване на сигнала, лично създадох условия акцията по залавянето на Сретен Йосич да протече брилянтно и съм я ръководил и координирал от началото до екстрадирането на задържания. До този момент не съм имал контакт по темата със сръбските официални власти”, допълни г-н Борисов.

В "Блиц": Борисов обвини Христо Бисеров от ДПС, че разпространява лъжлива информация, защото до този момент не е получил призовка от съда в Белград да се яви на делото срещу наркотрафиканта Сретен Йоцич. Няма как да ме призовават от друг съд без участието на прокуратурата. Всичко това е сценарий на БСП и ДПС, каза Борисов.

"Дарик радио": Говорителката на Окръжния съд в Белград Ивана Рамич потвърди пред Дарик ,че съдебният състав, който се занимава с процеса срещу Сретен Йоцич, известен още като Йоца Амстердам, е решил да призове в Белград като свидетел кмета на София Бойко Борисов. Поканата ще бъде връчена по дипломатически канали.
"Блиц":
Според Бисеров в информацията, с която разполага комисията, няма данни главният секретар на МВР и министърът на вътрешните работи да са участвали в операцията по задържането на Йоцич през 2002 г. Всичко е било движено само от НСБОП. По повод на това, че Бойко Борисов каза, че БСП и ДПС му готвят атентат, ще кажа, че в делото „Цвете” има данни от един високопоставен представител на подземния свят, който вече е покойник в резултат на истински атентат. Именно той казва, че Бойко е взел парите. Ние не знаем кой Бойко, не знаем какви са тези пари, но думите са казани ден преди ареста на Сретен Йоцич и материалите по този разговор са именно в делото на Йоцич. Да не се окаже, че двама души, които се канят да управляват заедно България, преди време заедно са управлявали подземния свят, каза Бисеров. През периода 1997 - 2001 г. по време на управлението на Иван Костов, когато неговият съпартиец Атанас Атанасов е ръководел контраразузнаването, Сретен Йоцич абсолютно необезпокояван е пребивавал в България, добави Бисеров. Според него, въпреки че атинските власти са искали неговото задържане за конкретни престъпления, и са предоставяли за него голям обем оперативна информация, наркобосът е преживявал в страната ни и е живял спокойно в центъра на столицата със семейството си. Бисеров коментира, че контраразузнавателните ни служби странно са бездействали.

Какво разбираме от тези противоречиви публикации?
1. Че Бойко се страхува. Но от какво? Дали за живота си или от истините, които почват да излизат една след друга?
2. Че Бойко явно преувеличава влиянието на БСП и ДПС, като едва ли не твърди, че те са в състояние да кажат на сръбски съд какво да прави.
3. Че все по-ясни стават връзките на Бойко със съмнителни лица (един от нашите читатели пусна и този коментар: "Страх го е да отиде в Белград понеже е наясно с технологията на убийствата извършени по негово време -като главен секретар на МВР и нито едно неразкрито справка сайта http://www.kriminalist.info/50s1.html.

2 коментара:

Анонимен каза...

БНТ1,24 април, Сутрешен блок, Клуб на младия политик
Борисов боледува едновременно от параноя и нарци(си)зъм.

Анонимен каза...

Залових го ВЕДНАГА след сингала, а до сигнала го протектирах, защото взех парите :)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).