23 април 2009

Бойко и почистената София

"Монитор":

Искам постоянно да действа кризисен щаб
От около две седмица в столицата за боклука се грижи кризисен щаб. И така се грижи, че и фасче от цигара не се вижда, сякаш над София премина калифорнийско торнадо.
Това несъмнено поражда размисли у всеки от нас:
1. Дали кризата не е била чак толкова голяма, но кметът е решил да се опита да поналее допълнителни средства във фирмата концесионер и в нейно лице да получи спонсор за предстоящите избори?
2. Дали кметът просто толкова си може и при първия по-сложен казус за решаване изпада в паника и търси вината другаде ­ трик, който винаги минава пред избирателя?
3. Как и откъде кризисният щаб успя да мобилизира работна ръка в такива размери, че да преди и сегабъдат очистени летящите отпадъци около паркове и градинки ­ тревните площи там направо грейнаха.
Сега, когато този кризисен щаб успя да постигне очевадни резултати, тръгнаха приказки, че това било предизборен популизъм от страна на правителството, че това било опит да се хвърли прах в очите на хората. На предизборен трик ми прилича повече поредното обещание, пръкнало се два месеца преди вота ­ за денонощни линии, при това безплатни за през нощта. И как иначе да го разбираме, след като експериментът с линия № 94 бе прекратен поради това, че общината търпи загуби.
Едно е ясно: София със своите проблеми се оказа голям залък за устата на Бойко Борисов. Той не успя да се справи с бездомните кучета, с трафика на коли и паркирането, както и с безразборното строителство.
Като кмет този човек ще го запомним само с медийните му изяви ­ откриване на обекти, изграждането на които е започнало преди неговия мандат. Какво стана с предизборното обещание за построяване на завод за боклук ­ НИЩО ­ един фарс.
Ето защо ми се иска вместо кметство да има постоянен кризисен щаб.
Атанас Атанасов

(на снимката: преди и сега)

Какво разбираме от това мнение?
1. Че хората вече са наясно колко е "кадърен" "кметът"?
2. Че сигурно пак ще си гласуват за него, като стадо?
3. Че София може да бъде чиста.

1 коментар:

Анонимен каза...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=336306

Хубаво е, че се случи. Градът е чист засега.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).