23 март 2009

Селските номера на Бойко

Статия от е-Вестник:

“Това са селски номера” – каза вчера пред министерския съвет Бойко Борисов. И веднага се поправи – “Не обиждам селяните”. Вече има рефлекс, че като каже нещо я за турците, я за циганите, може да се обидят. Сега селяните. Какви селски номера - това, че премиерът не се яви да води дискусия с Бойко Борисов по този начин на “Дондуков”? Ами то точно това са селски номера – дай да се бием на улицата.
Борисов с вечерното си появяване, сякаш излязъл на лов за премиера Станишев, напомни за румънската телевизия от 1989 г. Тогава в студиото се явяваха всякакви хора и приказваха по всички въпроси. В този момент вървеше лов за премиера Чаушеску. И в София след 10 ноември 1989 г. стана нещо подобно – в телевизията изскачаха всякакви хора и приказваха на воля как да се демонтира системата и как да се осъдят Живков и виновните.
Борисов събуди този “патос на масите”, но нещо сякаш е извън времето. Какви дискусии по този ахмашки начин – “аз съм свикнал в Банкя да се бия от нас до училище и обратно”. То в политиката има бой, ама бат’ Бойко май съвсем буквално го разбира.
Аз съм момчето от народа, а той е синчето на партията – с това иска да спечели изборите Борисов. Има хора, които се хващат на тоя образ, но… Реалността е тъжна – като алтернатива на сегашното управление се изправя човек с пожарникарско образование от школата на МВР. И трудов стаж като бодигард. Е, верно, за известно време е пазил бившия цар и бившия диктатор Живков – сигурно от тях е научил повече, отколкото в школата. Зад него е съмнителната му дясна партия (защото седял отдясно, като пазел Живков). В нея преобладават бивши кадри от полицията и неясни бизнесмени.
На този фон публичната шумотевица, че Борисов и заместникът му Цветанов са си ипотекирали имотите да вземат заем от 400 000 лв. за изборите, е голяма лъжа за пред хората. ГЕРБ ли няма пари? Дето куп пъргави бизнесмени веднага се напъхаха в редиците й по цялата страна, надушвайки гювеча. За Борисов 400 000 лв. са направо джобни пари, може да ги вземе на заем от жена си с едно щракване с пръсти. Но как ефектно звучи – заложих си имота. И баламите викат – ей го, на, наш Бойко е мъж, честен, няма пари под масата. Ох, жална им майка на наивниците.
Всъщност жална ни майка на всички. Защото основният въпрос е – става ли този човек за премиер? Засега анкетата в e-vestnik показа, че не става – значително мнозинство не го вижда като такъв (виж вдясно анкетата). Но медиите работят отдавна за него, вестници като “Труд” и “24 часа” го пускаха години наред във всеки брой от първа до последна страница като месия. Телевизии го показваха като Супермен.
Като беше генерал престъпността не намаля, като стана кмет, проблемите на София не намаляха. Ами ако стане премиер? Като го слуша човек как жонглира с цифри едно към кесим… Какво ли ще чуем още до изборите…"

Какво разбираме от тази статия?
1. Че на някои журналисти им е ясно какъв човек е "кметът" Борисов.
2. Че медиите продължават да му изграждат образа на селски бияч.
3. Че явно селските номера се котират високо на село.

4 коментара:

zhivka каза...

Може би сме закъсняли, но трябва да организираме движение "НЕ НА ГЛУПОСТТА, НЕ НА БОЙКО БОРИСОВ". Нещата са на път да излязат извън контрол. Какво да правим сега, като виждаме на къде вървят нещата? Знаем, че е мутра, че е некадърник,глупав, неуравновесен и че нищо добро не ни чака с участието му в управлението на държавата. Знаем, че не може да раздели купа сено на две магарета. Знаем, че гънките на мозъка му са толкова, колкото на билярдна топка. Знаем, че отдавна е прескочил нивото на своята некомпетентност (принцип на Питър). Знаем, че е...... - много неща знаем,и то се вижда от постингите във форумите. Нека знаещите заедно с можещите ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ДВИЖЕНИЕ ”НЕ НА БОЙКО БОРИСОВ”

Анонимен каза...

Гънките му са колкото на "нова билярдна топка" :)
Неупотребявана!

Анонимен каза...

Като го погледнеш Бай Бойко - си мислиш, че е тъп. Като заприказва - вече не го мислиш, а го знаеш, че е така :)

Анонимен каза...

"Разпищолването" на бойко предизвика вълна от всякакви коментари. Самият бойко определи думата като характерна за съселяните му - водачи на каруци, въпреки че това е много образна дума от българския книжовен език и има равни права с всички книжовни думи от речниковия фонд на грамотния българин.
Медийният волунтаризъм на бойко ми припомни и две други красиви, звучни и много изразителни думи от нашия книжовен език:
- плямпало;
- лапацало.
Възприемам ги като синоними на "бойко".

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).