11 февруари 2009

Бойко: няма да се извинявам

Репортер: Много остра реакция предизвика изказването ви за Македония. Бранко Цървенковски я нарече политически вредна вашата позиция. Станишев се извини от името на България.
Бойко Борисов: Днес са направили това, така ли?...Единственото, което на този президент, Цървенковски, му пожелавам - да му се случи това, което аз съм пожелал на Македония - да бъде приета в ЕС и НАТО и чуждестранни инвестиции, включително и български, да потекат натам. Това аз съм пожелал на Македония. А какво е говорил със своите колеги социалисти в България и какво са му предали, след като чух как и вас ви подведоха от неказани мои думи да изпаднете в истерия и като пуйчета да пуйчат всички в парламента за нещо, което не съм казал... аз мисля, че първо трябва да се извинят на вас, след това на българския народ за това, което направиха като манипулация.
Според вас кой направи тази манипулация?
Станишев, БСП, Доган и ДПС. Една... те я готвеха, преди да замина, и вместо сега да ме питате как мина закуската, молитвената закуска с президента Обама, с най-стария кмет в Съединените щати към който се обръщат като Кмета, кметът на Чикаго, с президента на "Джърмън Маршал" фонда, с президента на Републиканския институт, с еврейската общност, българската общност в градовете, със Световната банка, с МВФ, вие ме питате за нещо, което не съм казал.Ето, тази манипулация направи Станишев и неговата компания. И вместо те да се извиняват, защото аз се извинявах през цялото време в Европа, в Съединените щати за това, че Станишев направи България най-корумпираната, най-бедната, държавата с отрязани пари и българите трябва да запомнят, когато чуят Станишев, БСП, Доган - безвъзвратно загубени милиарди. Ето, това трябва да знаят българите. Всичко друго е отвличане на общественото внимание от проблемите.
Много хора обаче са обидени, че ги нарекохте материал. Не смятате ли, че дължите...
Кои хора? Аз, първо, не съм ги нарекъл така.
Материал е думата, която използвате.
Нарекъл съм хората, които работим на избори, които за дадена партия гласуват, които дори биват използвани и след това захвърляни след изборите. И това е именно електоратът от пенсионери, от роми, мюсюлмани. Това е. Тази тема е затворена за мен.
Не смятате, ли, че някаква грешка допуснахте в...
Не, никаква...Ние ще бъдем домакин на президента Мартенс, президента на ЕНП, бюро на ЕНП ще има в България и аз ви уверявам, че сме направили така програмата, че да имате възможност да зададете всичките си тези въпроси на първоизточниците. Аз не съм на нивото на Станишев да тичам, да обяснявам в ЕНП, че някой е казал нещо, което не е казал, и след това... хайде да ги видим БСП с какво ще отидат и ще информират Европейската комисия, че съм казал аз. Нали Ангел Найденов е казал, че ще сезират Европейската комисия. Да изчакаме да видим с какво ще я сезират. Аз съм направил превод, пратил съм интернат записа пълен и ще чакам, за да ги питам, ако не го направят те, аз ще ги сезирам за клевета, манипулации и неевропейско поведение на техните социалисти. Да видя ПЕС какво ще кажат.
Кого смятате да сезирате в...
Шегувам се, защото тези нещастни хора, бих ги нарекъл, месеци наред ви уверяваха вас, нали госпожо, че аз едва ли не ходя пред Брюксел да клеветя Станишев. А сега какво се оказа, те като малки деца, тичат при моите началници в Брюксел да се оплачат, че, виждате ли, Борисов ни бие и ни се кара, и ни тормози, и ни манипулира, и какво ли не говорят още. Забавлявайте се с тях. Предайте им, че цяла година, когато съм работил на Нова година, знаете, всички бяхме, на Коледа, имам право на един ден и половина отпуск. Пуснал съм си го преди един месец неплатен. Може да ме оставите поне в единия ден отпуск да си изкарам отпуска. А трябваше да търсите, госпожо, Емел Етем, Овчаров, Корнелия Нинова - тези, които бяха по топлите страни, нали помните? Вие какво имахте в Канал 1, като вкарвате гинетичен материал от Дания, за ин витро? Какво имахте предвид?
Малко по-различно...
Какво, кое е различно, госпожо?
Едното е генетичен материал, другото е хора.
Ами... а хората от какво стават?
От генетичен материал.
От генетичен материал. А след това стават електорат, който бива използван от БСП по тоя безобразен начин. По-бедни, по-износени от нашите пенсионери, по-нещастни хора... са благодарение на Станишев и компания. Не са от мен, аз не давам заплатите и пенсиите, нали така? Така ли е?
Така е.
По-беден, по-необразован от електората на ДПС, от българските мюсюлмани има ли? Аз съм молил работещите българи и произвеждащи материални блага за Съединените щати, за Европа да се върнат в България, да работят, за да повишим пенсиите и заплатите. Аз съм ги молил да се върнат, защото Станишев и баща му са ги прокудили там още от 1962 г. И вие искате от това, че съм ги молил да дойдат да работят в България, да кажат, че съм казал нещо лошо. Нямам нужда да се оправдавам нито да се извинявам.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че наглостта край няма.
2. Че той не разбира какво е направил.
3. Че с такъв "кмет" не ни трябва да стане и "премиер".

3 коментара:

Анонимен каза...

Станишев е роден през 1966 г. Според Борисов, през 1962 г. Станишев заедно с баща си е гонил българите от България. И този човек е "генерал"??

Анонимен каза...

защото Станишев и !!!баща му!!! са ги прокудили там още от 1962 г

Андрей Куртенков каза...

За всеки, който е гледал това интервю, е очевадно, че това не беше Бойко Борисов, а негов двойник - той изглеждаше изключително жалко и нещастно - това в никакъв случай не беше човека, който два пъти (!) е успял да преброи до безкрайност, човекът, който спаси Олимпийските игри със своето неучастие в тях (понеже иначе трябваше да му дадат 237 златни медала и съществуването на олимпиадите да се обезсмисли), човекът, за защита от когото е построена Великата китайска стена, човекът, чийто сълзи лекуват рак (но за жалост, той никога не плаче).
Това, че група второкачествени журналисти се вързаха и се юрнаха да интервюират двойника, докато истинският Бойко Борисов през това време е решавал важни държавни (и общински) дела, или поне е играел тенис, не означава, че трябва да им вярваме.
Та нима би могъл Той да развие тезата, че изказването му в Чикаго е било манипулация, готвена ОЩЕ ПРЕДИ ТОЙ ДА ЗАМИНЕ! - подобно возвеличаване на мижитурките, дръзващи да му се противопоставят, в никакъв случай не е характерно за Бойко Борисов - излиза, че той едва ли не им приписва възможността да виждат в бъдещето - а, в действителност - стара истина е, че бъдещето прави това, което Бойко Борисов му каже (ако иска да си няма проблеми, разбира се).

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).