26 януари 2009

Бойко Борисов и "Топлофикация"

Наш читател ни пусна следното съобщение:

Още за енергийната и управленска компетентност на Бойко и лъжите му в медиите. В блога на съветника в СОС Кирил Арсов (http://kirilarsov.com/ четем:
"Днес шефът на "Топлофикация" - София призна пред инженерната комисия на СОС, че изобщо не е заявявал мазут пред Агенцията за военновременни запаси, както повелява законът. В Агенцията не са съхранявали мазут за нуждите на "Топлофикация" при криза, защото не е имало заявка за това. Единственият запас от мазут се е съхранявал в самото дружество, което също е законово изискване и само то е изпълнено. Този запас е разчетен така, че парното в София да не спира пет дни. За още петнадесет дни е трябвало да се съхранява мазут в Агенцията и чак тогава да се търси помощ от "Лукойл". Господин Петко Милевски се изуми от въпроса ми дали е заявявал мазут пред Агенцията. Той даже и не е знаел за наличието на такова законово изискване и не е работил по неговото изпълнение. Беше направо вцепенен от пропуска, който неволно е направил. Допустимо е един цивилен специалист да не познава закона за борба с кризите и другите нормативни документи, произтичащи от него. Но защо не му е било помогнато?
Защо Дирекцията за обществен ред и сигурност не го е накарала да свърши тази работа?
Защо зам.-кметът по сигурността е допуснал това? Защо самият кмет, който би следвало, като генерал от резерва на МВР, да знае добре правилата за преодоляване на кризи, е допуснал това положение? Защо Постоянната комисия по обществен ред и сигурност нито веднаж не е разгледала този въпрос на свое заседание?
Много са въпросите, които не се задават в публичното пространство, поне за сега. Силно се надявам тези въпроси да се повдигнат не за друго, а за да се решат. Срамно е, но трябва да се кажат истините за готовността на общината за посрещане на кризи. За длъжностните лица от сектор сигурност на общината може и да е страшен разговорът за истината, но по-страшен е фактът на неподготвеност за борба с кризите в София.
За кмета Борисов моментът на този разговор може и да не е подходящ, но за гражданите на София е навременен. Кризата още не е отминала, а и може да се повтори по други причини.
Разговорът в инженерната комисия беше чут от десетки журналисти, но поне до сега в материалите на някои официални сайтове се пропуска услужливо този гаф на Софийската община и на "Топлофикация" - София. Днес е модерно да се пише само за гафовете на правителството. Жалко!"

Какво разбираме от тази публикация?
1. Че има общинари, които виждат и изкарват наяве некадърността на "кмета".
2. Че вестниците няма да публикуват нищо по темата.
3. Че този "кмет" иска да стане и премиер... Бог да пази България!

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).