12 ноември 2008

Бойко Борисов и хомосексулизмът

е-Вестник пише:
"Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се изпусна на два пъти само за една седмица и в България се размириса.
Най-напред пред бТВ се опита да оправдае т. нар. възродителен процес и Живков. И изправи на нокти и турците, и българите – пак ли се почна? Ще ги преименуваме ли още веднъж?
После Борисов се опита да замаже гафа и успокои турците. Ден по-късно нахално каза – вади се етническата карта и се говори за нов възродителен процес, за да отвлекат вниманието… Ами кой всъщност заговори за възродителен процес?"
...
"Дни по-късно Борисов пак се изпусна, този път по повод изявлението на премиера Станишев, че БСП няма да допусне ГЕРБ до властта и България да се мутризира. Кметът отговори: „…Бих направил всичко възможно хората с хомосексуални нагласи да бъдат извън управлението на страната, защото това се отразява на психиката на народа и на взимането на важни решения.” Това е недвусмислено обвинение в хомосексуализъм към премиера.
Ако се сравнят взаимните нападки на премиер и кмет, се вижда следното – Станишев обвинява Борисов във връзки с мутри, за което неведнъж е ставало дума. Самият Борисов не отрича, че е бил съдружник във фирми с мутри. Биографията му на бодигард го причислява към тях, малко или повече. Дали и как управлението му в общината е свързано с мутризация, може да се спори. Но въпросът е за политика.
Преведено на директен език, Станишев казва: “Ти си мутра.” Борисов отговаря: “Ти си гей.” А това вече е въпрос на сексуална ориентация.
Какви са основанията на Борисов да отговаря така? Слухът, че премиерът е гей, често се разпространява пред журналисти от Борисов. Това е добре известно в медийните среди, тъй като кметът общува свободно с журналисти. По форумите в Интернет пишат премиера с името СерГей. Внушенията идват от привърженици на “Атака”, на Борисов, от различни недоволни от управлението и от страна на т. нар. ченгесарница. Но няма основания да се твърди, че премиерът има обратна сексуалната ориентация."
...
"Борисов насочва недоволните, като му създава образ на гей. Дали това е почтено или не, по-важното е, че на практика кметът подменя критиката към управлението на Станишев с дискредитиране на примитивно равнище.
Ситуацията поставя въпрос за политическото бъдеще на Бойко Борисов. Неговата партия е член на Европейската народна партия, но само за седмица той направи две прегрешения – защити, макар и с уговорки, възродителния процес и отправи “обвинения” в хомосексуализъм, което само по себе си е скандално от гледна точка на европейските ценности. Не става въпрос за присъствието на гейове в политиката (например кметът на Париж, кметът на Берлин са такива), а за демократични принципи и отношение. Хомосексуалистите са били изтребвани по време на Третия райх наравно с циганите и евреите. Агресивно отношение към тях показват днешни националисти, които в много случаи са зле прикрити фашисти."
...

Какво разбираме от тази статия?
1. Че Бойко Борисов е политикът, разпространяващ слуха, че Станишев е гей.
2. Че Бойко Борисов мрази гейовете и хомосексуализмът.
3. Че между тази омраза и нацизмът има една (малка) крачка.
4. Че тези приказки на Борисов едва ли са известни на неговите "партньори" от ЕНП.

2 коментара:

Анонимен каза...

Какво значи "националисти, които са зле прикрити фашисти"? Фашото на Мусолини не залага в своята докрина отрицание на етноси, на религии или на сексуално различни. Вероятно искате да кажете-нацисти, което е твърде различно. А и какъв ти гей-скандал-"Кремиковци", данъците, цените на тока и парното не са ли достатъчни на Станишев, та да го киснат и за сексуална ориентация?

Андрей Куртенков каза...

Че какво им пука на "партньорите" от ЕНП за тези приказки на Бойко Борисов? Или за които и да били други? За тях е важно, че той им даде 5 гласа в Европарламента. Разбира се - и че догодина чрез него ще си имат още един премиер на страна-членка. Какво им пука за миналото му, за несвързаните му приказки, за непоследователността му и - изобщо - за всичко останало. ЕНП е олицетворение на безпринципност точно колкото и българскат т.нар. десница. (Не че левицата ни е принципна - но за левите това е норма - докато десните са тези, които би трябвало да наричат нещата с истинските им имена).

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).