15 октомври 2008

ГЕРБ и тъпите ченгета

От днешния вестник "Сега":
"Поставеният еврономер от вътрешния министър в понеделник е на автомобила на един от автокрадците във Видин, обяви разобличително вчера лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. И призова медиите да проверят информацията, подадена от структурата на ГЕРБ в града. Няколко часа по-късно от МВР обявиха, че собственикът на първия автомобил с евротабела Бисер Бойчев не е криминално проявен. И уточниха, че дори на два пъти автомобилът му е бил обиран. В регистрите на полицията обаче имало лице със същото собствено име, което излежава присъда за автокражби."
Стандарт допълва:
"Преди часове научих, че лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов ме е обявил за автокрадец, на когото министърът на вътрешните работи Михаил Миков е поставил първата европейска регистрационна табела на автомобила, каза за АСН собственикът на въпросния автомобил Бисер Бойчев. Нищо не съм откраднал през живота си, игла дори, каза той.
Вчера чаках ред за регистрация на автомобил, който внесох лично от Швейцария. Изборът на моята кола за поставяне на табелата стана случайно, твърди г-н Бойчев.
Бойчев е автомонтьор по професия и има собствен автосервиз. Той се намира в двора на ТПК “Димитър Благоев” в западната промишлена зона, далеч от двора на КАТ.
Обидата е голяма, чакам приятел адвокат да се завърне тази вечер във Видин, за да решим как да действам. Вероятно ще заведа дело за обида, каза г-н Бойчев. Днес следобед той е направил опит да свърже с местните лидери на ГЕРБ, за да поиска извинение, но те му затваряли телефона.
От пресцентъра на ОДП във Видин вече съобщиха, че Бисер Бойчев няма криминално досие. Два пъти е бил тъжител на полицията, след като негов автомобил е бил обиран."

Какво разбираме от това?
1. Че в ГЕРБ имат картотека на "известните на криминалната полиция лица".
2. Че използват тази картотека при всеки удобен случай.
3. Че изнасят неправомерно информация за разследвани лица, за което следва да носят отговорност.
4. Че набеждават за престъпници обикновните граждани.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).