04 август 2008

Бойко Борисов и Ахмед Доган

Фундаменталното интервю на Доган в днешния "Труд" засяга и въпроса за Бойко Борисов:

"- А виждате ли Бойко Борисов като следващия премиер?
- О, не! Изобщо не го виждам. За мен Бойко Борисов е типичният пример как един случаен човек, изградил се чрез пиар в медиите и чрез известни спонсорски действия от различни бизнесмени, стана едва ли не изразител на протеста, на надеждата. Борисов е съвсем случайна личност, която иска да гарантира собствената си сигурност и личното си битие чрез политиката.
- Не се ли притеснявате, че след тези думи ще ви бутне оградата с
барбекюто?

- Ако Борисов действително е политик, няма да държи такъв език. За него
политиката е нещо много желано. И колкото повече се заблуждава, че е достигнал това желано нещо, толкова то се отдалечава от него - политиката за него става все по-виртуална в битови измерения. Борисов е родено командирче, той е другото "Аз" на Костов. Двамата са равностойни в егоизма, суетата и самовлюбеността си. Но най-впечатляващата е приликата в диктаторските им маниери."


Какво разбираме от тези няколко изречения?
1. Че най-накрая се намери сериозен български политик, който да каже истината за Борисов, при това събрана само в 6 изречения.
2. Че Борисов е егоист, суетен и самовлюбен.
3. Че е диктатор, който - ако дойде на власт - ще управлява България като не спазва законите.
4. Че е случаен човек, изграден като образ от медиите.
5. Че иска да гарантира собствената си сигурност и личното си битие чрез политиката. Факт, който поне в първата си част, беше споделян от Борисов още преди 3 години, когато искаше да стане кмет.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).