15 април 2008

Бойко Борисов и оперативно интересните лица

Днес членът на Висшия съвет на БСП Илия Божинов сподели в интервю за "Нова телевизия":
Въпрос: А Вие като човек от лявото крило, какво мислите за срещата на Румен Петков с Галеви?
Отговор: Аз се учудвам на това, че чак толкова шум се вдигна покрай нея. Защото, и на други медии го казах: Галеви не са много по-различни, да кажем , от Бойко Борисов. Каква им е разликата? И той е бил оперативно интересно лице преди години, сега пък е кмет на София, даже има претенции да бъде министър-председател. Мога веднага да кажа, че има един евродепутат от "Атака", който е бил също оперативно интересно лице.
Въпрос: Това не е ли доказателство за афинитет към групировки?
Отговор: Да, в нашия политически живот, да. Само че, защо трябва да бъде виновен човекът, който един път се е срещнал с братя Галеви, не човек, който всеки ден се среща с тях, като Бойко Борисов. С хора, които са му приятели, които са му били негови съдружници.
Въпрос: Толкова ли ви застрашава Бойко Борисов като партия?
Отговор: Не, не ни застрашава. Въпросът е, че не може да има такъв двоен стандарт. Защо някой да се притеснява да си говори с братя Галеви, а не може да си говори с Бойко Борисов, официално. Братя Галеви, ако единия стане кмет на Дупница, а другия стане депутат, което е напълно възможно при сегашната политическа ситуация, изведнъж ще минат от една категория в друга. Ако бяха осъдени в затвора, да, няма да е редно да се среща с тях, но в края на краищата едни подозрения не стигат.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че най-накрая се намери политик, който да постави ребром въпроса за връзките на Борисов с подземния свят.
2. Че "Нова телевизия" не е по-различна от бТВ, където спомене ли се името на Бойко Борисов, трябва да се говорят само хубави неща.
3. Че тази тема няма да бъде продължена от нито една медия - въпросното интервю например услужливо и угоднически не е публикувано от агенция "Фокус"...

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).