20 януари 2008

Оти ги ручахте жабетата?

Бойко Борисов - запален и горящ Суходолци се досетиха, че Бойко Борисов ги е измамил с боклука и се вдигнаха на протести. Дори му запалиха портрета като на американски президент в Иран (снимката вляво, източник: "Монитор") . Ето какво пишат по медиите: "Борисов пламна в Суходол
Някой подклажда протестите, смята кметът
... Със зрелищно изгаряне на портрета на столичния кмет Бойко Борисов и със скандирания "Суходол - новият концентрационен лагер на Европа" протече поредният протест на суходолци срещу отварянето на сметището...
...Столичният градоначалник пък заяви от своя страна пред "Монитор", че протестите на суходолци се подклаждат изкуствено и че никой не би излязъл на протест, ако за боклука не се говореше толкова много..." (в "Монитор")
А по БНР Борисов се изказва по друга тема: "Длъжни сме да работим за отварянето на III-ти и IV-ти реактор на “Козлодуй”, тъй като те са от изключителна важност за енергетиката. Той добави, че за целта трябва да се лобира в Европейския парламент."

Какво разбираме от това?
1. Че за Бойко Борисов както винаги има други виновни - в случая медиите, които говорят за боклука "толкова много".
2. Че на човека му се иска да бъде премиер, ама толкова много му се иска, че непрекъснато ръси бисер след бисер. Няма ли кой да му каже, че решението за пускането на реактори, които са затворени, се взима не от Европейския парламент, а от Европейската комисия?
3. Че вместо да се хване да намери алтернативно сметище или да построи завод, той ще използва Суходол още година и половина, до следващите избори, след което ще прехвърли проблема на следващия кмет. Защото вие не планирате да бъде кмет, ако можете да бъдете премиер, нали така, д-р Борисов?

1 коментар:

tropancho каза...

Кметът се изказа "компетентно", с апломб и дълбоко разбиране и по друга тема - референдума в Бургас. И аз с интерес очаквам да разбера волята на бургазлии. Но защо Бойко се вре в Бургас, а не проведе референдум за Суходол.Кои са двете граждански организации, с които преговаря за екстрите за Суходол, от кого са избрани, кого представляват и къде са регистрирани.
Беше през късното лято на 2006 г. ББ се върна от някаква чужбина и заяви, че ако правителството не му пречи и съкрати сроковете за ОВОЗ до един месец, то "той ще построи за една година не един, а два завода".Знаете ли случайно дали вече са внесени документи за ОВОЗ? Правителството плати на Пловдив и Карлово да приемат боклука и осигури на о.р.генерала спокойствие да си прави партията.Сега МВР охранява боклукчийските камьони на частната фирма и му осигурява спокойствие да се готви за избори.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).