28 септември 2007

Бойко Борисов и "остраняването" на предатели от ГЕРБ

Във вестник "Сега" има интересен анализ, вижте част от него по-долу, а за целия текст - посетете сайта на вестника.

"Ще намерим начин да се разделим с всеки, който предаде идеята и омаскари партията. Това заплаши своите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов малко преди началото на кампанията. Той не обясни как точно ще стане това. От ГЕРБ обаче вече накараха всички свои кандидати да подпишат декларация за лоялност към партията и казаха, че това ще е основното им средство за борба с предателите."
***
"Най-интересна е последната точка в декларацията, в която кандидатът декларира, че ако напусне или бъде изключен от групата съветници на ГЕРБ, едновременно с това ще подаде и оставка от изпълняваната длъжност. Ако не стори това, ГЕРБ има правото "публично да обяви становището си по моите действия, да огласи причините за отнемането на политическото доверие от мен, включително да уведоми обществото за конкретни факти, свързани с моето поведение, както и данни за личността ми"."
***
"Любопитен обаче е текстът, според който ГЕРБ ще огласява факти и данни за личността на отцепника. Това мирише на милиционерщина от километри Няма друго определение, когато някой събира данни за някого и си ги пази, за да ги извади в подходящ момент. Да не говорим, че това всъщност е един вид признание отстрана на ГЕРБ, че кандидатите му не са особено читави. Казано с думи прости, от тази декларация излиза, че хората на ГЕРБ си имат кирливи ризи, но те ще бъдат извадени наяве само ако те се издънят нещо и генералът свали доверието си от тях."
***

Какво разбираме от тази новина?
1. Че ченгесарницата на Борисов има доста досиета. Като се замислите - дали за бившия шеф на НСБОП ген. Ваньо Танев няма данни за корупция? Ами за някой от другите бивши ченгета?
2. Че Борисов няма да се посвени да освини който и да е, ако той/тя има мнение, различно от Борисовото.
3. Че нищо ново не е измислил - механизмът с отстраняването бе обаятелно описан от Симеон Сакскобургготски, но така и не се задейства по време на управлението на НДСВ. Спомнете си само Стела Банкова, Никола Николов и всички останали депутати, които напуснаха НДСВ, но не и Парламента.

4 коментара:

Анонимен каза...

dokato si ot GERB mojesh da kradesh. Napusnesh li oba4e shte te izdadem.

Ili ina4e kazano, ako kradesh ne trabva da zabravqsh i procenta koito se polaga na centralnoto rukovodstvo na partiqta.
Taka de, ne trqbva da zabravqsh ot kude si trugnal i koi te suzdade. Siguren sum, 4e i BB ne zabravq koi go e suzdal...

Анонимен каза...

Към "Bashtata na balgarskata demokracia " , коментар от blag009 ... знаеш чадо как коментирам 1:1 !!!!

Какво разбираме от тази новина?
1. Че ченгесарницата на Борисов има доста досиета. Като се замислите - дали за бившия шеф на НСБОП ген. Ваньо Танев няма данни за корупция? Ами за някой от другите бивши ченгета?
-Ако ми докажеш "бащичко на димукрацията" , че примерно Костов ... твой кумир няма досиета, значи си по зле и от бат Бойко!!!!
Но "татенце" , шъ се радвам че ... Ваньо Тонев има досие при бат Бойко и няма да се ДОКОРУМПИРА като кмет?????
Мигар не виждаш до къде сме стигнали специялно в София, ходеме в мърсотия и боклуци и тоя който пробира пастрата за ДУБРЕ СВЪРШЕНА работа се вози в кола за 1.3 млн. евро???? Баси ако МУ имахме досието на Вълко , щеше ли да се вози в тикава кола??????

2. Че Борисов няма да се посвени да освини който и да е, ако той/тя има мнение, различно от Борисовото.
-А не трябва да има ясни правила, лъжеш ... вън!!! Има начини да покажеш своята ТОЛЕРАНТНОСТ към боса така ... че ДА НЕ ТЕ ИЗНУДВА????? При едни ясни правила ... и БОСА трябва да се съобразява с тях!!!!!!

3. Че нищо ново не е измислил - механизмът с отстраняването бе обаятелно описан от Симеон Сакскобургготски, но така и не се задейства по време на управлението на НДСВ. Спомнете си само Стела Банкова, Никола Николов и всички останали депутати, които напуснаха НДСВ, но не и Парламента.
-Лелеле драги ми смехуркоооо ... за пръв път има някакви правила, дори и ченгенски както се изразяваш!!! Иначе досега всеки се бореше срещу ченгетата и лапаха ... та се самозабравиха !!!
Ако ми докажеш че ченгетата на Чехия,Полша и т.н. са били по толерантни от нашите , шъ ти пувервам . Иначе ... не ми се ще да слушам бурци против ченгета , били те и бивши премиери на РЕПУБЛИКАТА като Косталевич!!!!
Кибик Блаже

Анонимен каза...

Към Кибик Блажи

Сега пак ходим в боклуци, Благойчо, но вече си имаме мадиен герой Бойко. Та да не ни боли, че ходим в боклуци. А женицата му вчера придоби двеста-тристи мили (не едно целу и три) от поредната препродажба на СИБанката, но вече на оня, дето купи БТКато. Откак го купи обаче плащаме по 12 кинти месечно за тоя дето дува по телифоню.

Анонимен каза...

Дубре бе анонимен, да разбирам ли че дотук нямаш нищо против моето писане по ... "Какво разбираме от тази новина"?Знаеш как blag009 коментира пудред?


"Анонимен каза...
Към Кибик Блажи
Сега пак ходим в боклуци, Благойчо, но вече си имаме мадиен герой Бойко. Та да не ни боли, че ходим в боклуци."

-Но тува не пречи на бат Бойко да ока , че е изгонил Вълко от бизнеса!!! Защо не ГО изгониха ДЕСНИТЕ партии в София????
Абе нема за оти, навремето Вълко е взел за СМЕШНА сума "Чистотата", и сега СИГУРНО е взел "майка си и баща си"!!!!! Шъ окнеш безнес , прав си ЩОМ е за сметката на моя джоб!!!!! Но не виждам , къде е грешката на бат Бойко, това че е прогонил Вълко от бизнеса или не е трябвало да ГО гони???

"А женицата му вчера придоби двеста-тристи мили (не едно целу и три) от поредната препродажба на СИБанката, но вече на оня, дето купи БТКато. Откак го купи обаче плащаме по 12 кинти месечно за тоя дето дува по телифоню.
Петък, 2007, Септември 28 19:05"

- Но нещо не схванах точно боклук, бат Бойко и Цветелина но здраве да е !!! И тикаааа ... СИбанк ... тува не беше ли банката на Славчо Христов????
Но да видиме кво пише весник "КАПИТАЛ" бр.38 21.ІХ.2007 г. за сделката(иди в гуглето и знаеш как се правят справки) :
"...KBC ще плати 295 млн. евро за 75% от акциите на СИБанк...
... а Бориславова запазва 22.25% и позицията си в ръководството на банката...
ПРОФИЛ НА ЦВЕТИ от същият весник:
"Профил


Цветелина Бориславова е акционер и председател на надзорния съвет на СИБанк. Тя наследи в управлението на банката Славчо Христов, основател на нашумелия по онова време кръг "Олимп". Това стана след идването на кабинета "Сакскобургготски" през 2001 г. В публичното пространство Бориславова е известна не само като успешна бизнесдама, но и като приятелка на бившия главен секретар на МВР и настоящ столичен кмет Бойко Борисов. Двамата не са женени, но живеят заедно от много години. Според публикации от това време тя е станала близка със семейството на тогавашния министър-председател по времето, когато Бойко Борисов беше личен бодигард на Симеон.
Виж тук http://capital.bg/show.php?storyid=381215 "
Така ,че драги ми СМЕХУРКО кви са тия твои клюки не знам, но като пишеш нещо поне направи справка!!!
Ако ти окна че съм КОСМОНАВТ на САЩ и не искам да се шуми в България заради ниското ниво на ордените !!!!! Шъ ми пуверваш ли драги :))))))??????

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).