27 септември 2007

Бойко Борисов и общинската му листа

От блога на Симион Патеев:
Генерална промяна със "стари муцуни"

Интересен коментар за политиката на Бойко Борисов във вестник "Сега":

Макар да се рекламира като борец срещу статуквото и модела "Софиянски", Бойко Борисов издигна за общински съветници и районни кметове в София спорни лица от "Гергьовден", ССД и ДП. Достатъчно е да се погледне само листата на общинските съветници на ГЕРБ в ключовия за нея град София, за да стане ясно, че обещанията нямат нищо общо с реалността. Да се каже, че Бойко Борисов е заложил на професионализма, също е изключително трудно. [...]
Какво ли разбира от местно самоуправление бившият шеф на БНР Поля Станчева, че е на трето място в листата и е кандидат за кмет на един от най-апетитните райони в София - "Лозенец"? Да не говорим за шефа на "Локомотив" София Иво Тонев или шампиона по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, който може и да е бил прекрасен спортист, но няма никакъв опит в управлението. А и в този СОС си имахме един шампион, по ирония на съдбата - пак по вдигане на тежести - Стефан Ботев, който не успя да свърши нищо, макар да обещаваше спортни чудеса. Същото важи и за китариста на "Щурците" Петър Гюзелев. [...]
Номинациите на ГЕРБ за районни кметове пък окончателно разбиха мита, че Борисов се бори срещу модела "Софиянски" Как изобщо да си обясним, че там са все доверени хора на бившия широко усмихнат градоначалник като сегашните районни кметове Пламен Йорданов ("Овча купел"), Йордан Томов ("Искър"), Томи Николов ("Кремиковци") и Зорница Атанасова ("Нови Искър"). В списъка са попаднали и издигнатата от "Гергьовден" кметица на "Възраждане" Ева Сеизова, както и шефът на "Улично осветление" Тодор Кръстев, който е от квотата на ДП. Така на практика 1/4 от кандидатите за районни кметове на ГЕРБ са стари общински кадри. За каква борба срещу порочното статукво става дума тогава?"

КОМЕНТАР:
Не одобрявам присъствието на Бойко Борисов във властта под каквато и да било форма. Неодобрението ми е принципно.

Първо - той не се слави със завидни мениджърски и управленски умения и навлиза в политиката, за да се доказва тепърва, а не поради заслуги. Лошото в България е, че политиците са непрофесионалисти в областта, в която работят, а всичко се свежда до провеждането на тактична медийна пропаганда.

Второ - Борисов е популист и експертното говорене за него е нещо чуждо. (Въпреки това оценявам, че се е обградил с експерти). Харизмата му обаче не го прави подходящ за упражняването на власт.

Трето - има съмнително минало, което за мнозина не е тайна.

Четвърто - лъже постоянно. Все още София няма завод за боклука, няма и да има в рамките на неговия мандат, а той, въпреки че е лъжец, се очертава да стане премиер. Още - транспортните проблеми на столицата не са мръднали и на сантиметър, затова пък всяка дупка има за спомен снимка с Бойко.
Сега лъже, че ще прави "нови" и "генерални" промени и плюе по управлението на Софиянски, парадоксално обаче се обгражда с много негови пионки. Няма начин, трябва да ги подкрепи иначе няма да се закрепи здраво за стола.

3 коментара:

Анонимен каза...

Драги ми Скарамуш знаеш как blag009 коментира ... пудред :)))

"КОМЕНТАР:
Не одобрявам присъствието на Бойко Борисов във властта под каквато и да било форма. Неодобрението ми е принципно.

Първо - той не се слави със завидни мениджърски и управленски умения и навлиза в политиката, за да се доказва тепърва, а не поради заслуги. Лошото в България е, че политиците са непрофесионалисти в областта, в която работят, а всичко се свежда до провеждането на тактична медийна пропаганда."

- Грешка първа драги ми Скарамуш , ББ първо ИСКА да се докаже като КМЕТ и тогава да навлезне в политиката. За Ваше сведение , най-добрите политици на Запада , първо се БИЛИ добри кметове и тогава са отивали в ПОЛИТИКАТА.
До сега накой ПОЛИТИК в България да се е доказал като добър КМЕТ ???

"Второ - Борисов е популист и експертното говорене за него е нещо чуждо. (Въпреки това оценявам, че се е обградил с експерти). Харизмата му обаче не го прави подходящ за упражняването на власт".

-Грешка втора, Рейгън случайно да е учил за ПОЛИТИК ???? Но това не МУ попречи , ИКОНОМИЧЕСКИ да принуди великият СССР да рухне!!!!
Мдааа, все още има кво да се желае от ББ за да има излъчването на Рейгън !!!!Но чиляка се учи .

"Трето - има съмнително минало, което за мнозина не е тайна."

- Грешка ТРЕТА, амче то за КОЙ политик в България, може да се каже че е БЕЗ съмнително МИНАЛО ???

"Четвърто - лъже постоянно. Все още София няма завод за боклука, няма и да има в рамките на неговия мандат, а той, въпреки че е лъжец, се очертава да стане премиер".

-Четвърта грешка и т.н. знаеш как подробно!!!!
Та за боклука ... за протокола знаеш ли каква е процедурата за да се изгради един завод за БОКЛУКА(АЗЪ-БЛАЖЕ не знам, но нюха ми показва че само да се предвижат нещата до решение за ПРОЕКТ са нужни поне едно 6 месеца)??? Как мислиш правителството на Станишев и Първанов съдействаха ли за решаване на тоз проблем!!!
Амче щом ТЕ си прават пас ... ШЪ ПОМОГНЕМЕ НА ББ ДА СТАНЕ И ПРЕМИЕР САМО И САМО ДА СЕ РЕШИ ВЪПРОСА???

"Още - транспортните проблеми на столицата не са мръднали и на сантиметър, затова пък всяка дупка има за спомен снимка с Бойко.
Сега лъже, че ще прави "нови" и "генерални" промени и плюе по управлението на Софиянски, парадоксално обаче се обгражда с много негови пионки."

-Как мислиш , колко шъ струва примерно направата на детелинки пред Орлов мост и Университета? За колко време шъ стане и т.н.
За дупките, е поне ББ се снима пред тях,НО ... ако Бригадира стане кмет , шъ ГИ засекрети и шъ ГИ прати в КремЪл за СВЕДЕНИЯ !!!

"Няма начин, трябва да ги подкрепи иначе няма да се закрепи здраво за стола.

Публикувано от Скарамуш 0 коментар(и) Връзка към тази публикация "

-Ако ми покажеш по - готин кандидат за кмет , МОЗЕ и да ме прелъжеш за него!!!! Не забравй,че Софиянски,Янчулев и Каракачански бяха издигнати от СДС, които после се отказаха от ТЯХ!!! Коментара е излишен !!!
Кибик Блаже

Анонимен каза...

БОЙКО БОРИСОВ Е УНИКАЛЕН ЛЪЖЕЦ.
ВСИЧКИ НЕГОВИ ИЗКАЗВАНИЯ /НЕЗАВИСИМО ПО КОИ ВЪПРОСИ / СА ЛЪЖИ.
ТОЛКОВА ЛИ НАРОДА НИ Е СЛЯП И ГЛУХ.
ХОРАТА, КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ СА ХОРА ТЪРСЕЩИ САМО ИЗГОДА /ПОСТОВИ И КРАЖБИ НА ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ /_- ЗА ТЯХ, ДЪЩЕРИ, СИНОВЕ И ЛЮБОВНИЦИ /ПРОСТИТУТКИ/.
НЯМА ЛИ НАРОДА НИ ДА СЕ СЪБУДИ.
НЯМА ЛИ НЯКОЙ УМЕН ЧОВЕК ДА НИ ПОВЕДЕ СРЕЩУ ТЕЗИ
РОБОВЛАДЕЛЦИ / СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМИ /.

Анонимен каза...

БОЙКО БОРИСОВ Е ПИЧ , НО МОЖЕ БИ САМО В ЛЕГЛОТО НА ЛЕКИТЕ ЖЕНИ.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).