06 септември 2007

Бойко Борисов и надлезите

Бойко Борисов се зае предизборно с агитация. Вижте информацията от "Монитор":

12 покрити надлеза ще бъдат вдигнати над няколко ключови шосета и кръстовища в София. Пасарелки за пешеходци ще бъдат изградени над булевардите "България" и "Цариградско шосе" и над Околовръстното. Тяхното строителство може да започне в началото на другата година. Това съобщи вчера столичният зам. ­ кмет по транспорт Велизар Стоилов по време на откриването на първия покрит с поликарбонатни плоскости надлез в София, който се намира на бул. "Александър Малинов" до спирката на Хидрометеорологичната станция в "Младост 1".
"Идеята е покритият надлез на "Цариградско шосе" да бъде до спирката на "Плиска", където пресичат много пешеходци и подлезът винаги е пълен. Така софиянци ще могат да избират дали да минат отдолу или отгоре.", обясни още Стоилов. Той допълни, че останалите мостове ще бъдат вдигнати на места с подобен пешеходен трафик. Дванадесетте съоръжения ще струват на кметството между 4 и 5 млн. лв., като едно от тях излиза между 340 и 400 хиляди.


Какво разбираме от тази новина?
1. Че може би нещо ще се построи следващата година. Очевидно предизборно ще се обещава не по 1-2 неща, а по дузина.
2. Че идиотията да се строи надлез на мястото, където има подлез, "защото той бил пълен" е достойна за кмета ни.
3. Че да се строят и останалите надлези на места, където има подлези може да влезе в учебника за трошене на пари на вятъра.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).