30 август 2007

Бойко Борисов и еколозите

Препечатваме материала от журналиста Симион Патеев поради значението му за наличието на съвест в някои представители на българската т.нар. четвърта власт.

"Блокирането на столичната улица "Г. С. Раковски" беше неразрешен протест и той трябваше да бъде санкциониран от полицията", заяви пред журналисти столичният кмет-каратист-пожарникар-доктор и пр. Той посочи още, че не е давал разрешение за протеста и би трябвало Столичната дирекция на полицията да си свърши работата, като осигури нормалното движение по улицата. Вчера природозащитници издигнаха стена от кашони на улица "Г. С. Раковски" в София, протестирайки срещу строителните дейности, извършвани на територията на парк "Рила". Барикадата блокира движението по улицата за повече от час, припомня БТА.

Zagrada.bg пише "Един природозащитник бе арестуван от полицията. Съставени са му два акта. Според очевидци, полицаите първи започнали да го блъскат и когато той отвърнал, използвали повода да го "закопчаят". Според негови познати, арестуваният се казва Стоян Бешков и е доцент в Българската академия на науките. Въпреки този инцидент, протестът премина мирно. Столична община не беше уведомена за него, но полицията, която зорко следи блоговете на природозащитниците, бе в готовност."

КОМЕНТАР: Преди няколко седмици бате Бойко покани част от протестиращите природозащитници на среща, точно в разгара на най-големите протести, но те му отказаха (доколкото знам). Покани ги чрез свой човек от ГЕРБ в Бургас. Точно тогава Юлиан Попов прогнозира в анализ, че кметът ще се опита да примами еколозите с обещания за подкрепа и други благи думи, демек как така все още не ги наобиколил и не е яхнал зелената вълна. Малко след това кметът яхна вълната с искането за затваряне на "Кремиковци", точно в разгара на най-големите екопротестиза Странджа, току виж се хареса на еколозите.

Изглежда кметът се ядосва като му откажат. Извод: не ядосвайте кмета, ще вземе да ви арестува! Както той самият веднъж беше казал, перефразирам - "Преследвам камионите по калните следи от строежите, ако не си измият гумите, спирам ги и им вземам книжките. Шофьорите мислят, че още съм полицай и ми ги дават веднага."

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).