07 август 2007

Бойко Борисов и популизЪма

Интересно интервю се е появило с Бойко Б. в "Стандарт". Ето преразказ от Наблюдател.инфо (коментарите в червено са на блогъра Симион Патеев):

- Как оценявате сегашните реформи на коалицията?
- Сегашните нововъведения на коалицията са чист популизъм. На фона на експертното говорене на ГЕРБ те се опитват да влязат в този тон.

Странно, но като напишем думата популист в Google на първо място излиза именно Бойко Борисов. Значи ли това, че и машините усещат лъжа в горните думи? Четем надолу...

Възмутихте се, че са ви откраднали идеята за плоския данък. Така ли е?
- Ние заложихме идеята за плоския данък в учредителните си документи... Коалицията в лицето на премиера обаче на един дъх се опита да си го присвои.

От казаното разбираме, че само ГЕРБ има право да въвежда плосък данък и, че вероятно има патент върху "изобретението плосък данък". Разбираме също така, че за в бъдеще, ако г-н ББ вземе властта, вие ще трябва да искате разрешение от него за всяко начинание, да не би идеята ви да съвпада случайно с неговата. Четем надолу...

- Не мислите ли, че икономиката ще живне след прилагане на данъчната реформа?
- Това е партия без програма. Всичко, което предлага, е на парче... Най-малко е странно да се прави това в края на мандата.

Въпросът е за икономиката, но г-н ББ твърдо си държи на своето и хули през ред партията-столетница. Забелязваме, че политическото говорене при него се състои в хулене на противника. Четем надолу...

- Ще се възползва ли ГЕРБ от евентуалнo недоволство сред хората?
- ...ГЕРБ обаче е партия, която иска да стъпи върху общественото доверие и това, което сме направили, а не да се възползва от криза в държавата.

Разбираме, че или в ГЕРБ се е случила някаква неочаквана трансформация, или че кметът-генерал-каратист-пожарникар-юнивърсъл леко ни подхлъзва, тъй като, като будни граждани, сме забелязали, че ГЕРБ и в частност ББ са субекти, които се възползват само и единствено от общественото недоволство и кризи!

Ние бихме добавили само, че Наблюдател.инфо правилно е забелязало как витиевато се изказва Бойко Бо. Това е чудесно! Вече има и други хора, които забелязват какъв всъщност е нашият кмет.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).